Puzao bih do Barselone: Popularni Mocart otkrio neostvarenu želju

"Mislim, dakle igram", naslov je autobiografije u kojoj Pirlo otkriva da je njegova karijera mogla da ode i u drugom smjeru.
1654 pregleda 1 komentar(a)
Andrea Pirlo, Foto: Jason DeCrow
Andrea Pirlo, Foto: Jason DeCrow

Andrea Pirlo, legenda italijanskog fudbala, svjetski prvak sa "azurima" 2006, otkrio je u svojoj autobiografiji da je bio na korak od prelaska u Barselonu.

Možda mu je i samo to nedostajalo u zadivljujućoj karijeri, koju je uglavnom proveo na Apeninima - krenuo je Breši, 1998. godine je prešao u Inter, potom 2001. u Milan gdje se naosvajao trofeja (dvije Lige šampiona), a onda je nakon deceniju sve krunisao u Juventusu, sa kojim je dominirao Serijom A.

Penzionisao se u Njujorku...

"Mislim, dakle igram", naslov je autobiografije u kojoj fudbalski Mocart otkriva da je njegova karijera mogla da ode i u drugom smjeru.

"Sjećam se da sam pričao s Gvardiolom i on mi je tada rekao da je Barselona po svemu miljama daleko od ostalih klubova, što se kasnije i pokazalo. Tražio je igrača u veznom redu koji bi se rotirao s Ćavijem, Inijestom i Busketsom i koji bi surađivao s Mesijem. Uperio je prst u mene i rekao da sam ja taj igrač", napisao je Pirlo.

"Bio je uvjeren da imam sve što je potrebno da bih igrao u njegovoj ekipi. Da budem iskren, puzao bih do Barselone da sam se samo ja potao, bila je to najbolja ekipa na svijetu. Ipak, neke druge stvari odlučile su u toj priči i karijera mi je otišla u drugom smjeru."

Bonus video: