Golgeterski trio koji je "zapalio” Englesku

Trka za titulu u Premijer ligi odlučena je davno - Siti ima 16 bodova prednosti na vrhu, ali je zato trka za najboljeg strijelca, uzbudljiva i - paklena
1 komentar(a)
Hari Kejn, Mohamed Salah, Serhio Aguero
Hari Kejn, Mohamed Salah, Serhio Aguero
Ažurirano: 17.02.2018. 10:33h

Engleski klubovi opet najavljuju pohod na evropski vrh, nakon nekoliko godina zatišja - Mančester siti, Totenhem i Liverpul impresionirali su u prvim mečevima 1/8 finala Lige šampiona, dok Mančester junajted i Čelsi naredne sedmice imaju šansu da se iskažu.

Ne bi bilo iznenađenje da u četvrtfinalu najelitnijeg takmičenja bude barem polovina klubova sa Ostrva.

Englezi ponovo haraju - zato što imaju vrhunske golgetere.

Hari Kejn (Totenhem), Mohamed Salah (Liverpul) i Serhio Aguero (Mančester siti) ove sezone su zapalili Ostrvo - njih trojica nalaze se na vrhu liste strijelaca, ne samo Premijer lige, nego i svih pet najjačih liga u Evropi zajedno. Kejn je postigao 23, Salah 22, a Aguero 21 gol.

Parira im samo Edison Kavani, najbolji strijelac “ostatka Evrope”, koji je u slabijoj konkurenciji francuske lige dao 21 gol. Tek onda slijede Leo Mesi i Ćiro Imobile iz Lacija (po 20), Robert Levandovski sa 19, Nejmar sa 18...

Trka za titulu u Premijer ligi odlučena je davno - Siti ima 16 bodova prednosti na vrhu, ali je zato trka za najboljeg strijelca, uzbudljiva i - paklena.

- Zadivljujuće je šta radi Salah ove sezone - Premijer liga nije imala igrača koji postiže toliko golova sa krilne pozicije još otkada je Kristijano Ronaldo napustio Mančester junajted - kaže Fil Tompson, nekadašnji defanzivac Liverpula, sada analitičar “Skaj sportsa”.

On, međutim, tipuje na Kejna.

- Salah ima trend da postiže gol po meču, Kejn het-trikovima pravi razliku. Ne mislim da će Aguero biti prvi, jer kada se oporavi Gabrijel Žezus, sa njim će dijeliti minutažu u Sitiju.

Aguero je prebacio granicu od 200 golova u dresu Sitija i najbolji je strijelac „građana” svih vremena.

- Mislim da će Aguero biti najbolji strijelac - kaže drugi analitičar „Skaj sportsa”, Pol Merson, nekadašnji fudbaler Arsenala.

- Ne vidim drugog igrača koji je sposoban da da četiri gola na jednom meču, i to više puta - kazao je Merson, aludirajući na Aguerov „poker” Lesteru prošlog vikenda.

- Salah je maestralan, ali on napada sa krila, dok se Kejn specijalizovao da odlučuje velike mečeve. Golgeterska moć Sitija je nešto što nemaju ostali timovi - ističe Merson.

Bonus video: