Australija spremna da prihvati Premijer ligu na stadionima punim gledalaca

Predlog da se Premijer liga nastavi 9.000 kilometara dalje - na četiri stadiona u Pertu, sviđa se brojnim klubovima iz Engleske
3712 pregleda 1 komentar(a)
Optus stadion je idealan za velike derbije
Optus stadion je idealan za velike derbije

Najbogatija liga se sprema za nastavak sezone prekinute 13. marta, ali dogovor sa klubovima je daleko.

Podatak da se ostatak prvenstva u Premijer ligi odigra na 10 stadiona, kaklo bi s eizbjegla putovanaj avionom ne odgovaraju klubopvima iz donjeg diejla tabele, njih 10.

Premijerligaši ne žele da izgube prednost domaćeg terena jer bi ih selidba u Čempionšip u uslovima kada nemaju zaradu od publike koštala velikih gubitaka, ili čak njihovog gašenja.

Fudbalski agent Hari Vilijams je zbog toga dao spasonosno rješenje, koje se sviđa nekim klubovima - da se Premijer liga sa Ostrva preseli na ostrvo - kontinet, Australiju.

Autor ideje da se liga nastavi u inostranstvu je ikona Mančester junajteda, Gari Nevil, Viljams je pronašao idealno mjesto.

"Kontaktirao sam predstavnike klubova Premijer lige, sviđa im se ova ideja. Razgovarao sam i sa vlastima u Australiji, koje su oduševljene predlogom", kazao je Vilijams.

U Australiji je pandemija okončana sa nevjerovatnim rezultatom, čak boljim i od Novog Zelanda, koji je imao dugotrajni karantin. U Australiji su mjere bile zanemarljive ali su umrla 93 čovjeka, dok u velikoj Britaniji taj broj je preko 28 hiljada.

"Plan je da se Premijer liga odigra do kraja u Pertu, gdje je sigurno. Vlasti su ukinule brojna ograničenja, plaže su otvorene. Pert ima četiri stadiona a kapacitet jednog do njih je čak 65 hiljada gledalaca", zaključio je Vilijams.

Engleski "San" navodi i reakciju predstavnika jednog neimenovanog premijerligaša na tu ideju:

"U pripremama za novu sezonu neriejtko smo igrali u Australiji i Pertu, u kojem je klima sada savršena".

Bonus video: