Savićević o odnosu sa Bobanom: Prijatelji smo, nikad nismo pričali o ratu

Savićević, nekadašnji as Milana, govorio je tako o odnosu sa Zvonimirom Bobanom, saigračem iz zlatnih dana rosonera, i Robertom Bađom, jednim od najboljih italijanskih fudbalera svih vremena
5206 pregleda 1 komentar(a)
Dejan Savićević i Roberto Bađo
Dejan Savićević i Roberto Bađo

Dejan Savićnević je uvijek interesantan italijanskim medijima, kada se priča i o aktuelnom trenutku u fudbalu, ali i o nekim prošlim vremenima.

Savićević, nekadašnji as Milana, govorio je tako o odnosu sa Zvonimirom Bobanom, saigračem iz zlatnih dana rosonera, i Robertom Bađom, jednim od najboljih italijanskih fudbalera svih vremena.

"Ja i Zvone smo bili prijatelji i prije nego što smo došli u Milan. Bile su teške godine, građanski rat... Nije bilo lako održati te odnose. Zajedno smo služili vojsku, igrali za reprezentaciju, dogovorili smo se da ne pričamo o ratu, već o drugim stvarima. O ratu jednostavno ne bismo mogli da se usaglasimo. Nisu fudbaleri i sportisti krivi što se rat dogodio, već politički interesi onih koji su poslije rata postali milijarderi", kazao je Savićević.

Roberto Bađo je u Milan došao 1995. godine, a legendarna desetka je bila Savićevićevo vlasništvo.

Bađo je svojeveremeno rekao da je sa njim imao sjajne odnose, te da apsolutno zasluženo nosio broj 10.

"Roberto je jedan od najvećih koje je Italija ikada imala. Došao je, a ja sam bio u Milanu već tri godine. Nikada nije došao i rekao da želi desetku. I to pokazuje koliko je veliki. Žao mi je što je promašio onaj penal u finalu Mundijala 1994. To se pamti za cijeli život. On i Barezi su osvojili sve osim tog finala".

Bonus video: