Premijer liga: I naredna sezona bez navijača na tribinama?

Premijer liga Engleske prekinuta je 13. marta. U trenutku prekida, nakon 29 odigranih kola, Liverpul je bio vodeći sa 82 boda, čak 25 više od drugoplasiranog Mančester sitija
647 pregleda 0 komentar(a)
Fudbaleri Mančester junajteda slave gol, Foto: Jon Super
Fudbaleri Mančester junajteda slave gol, Foto: Jon Super

Predsjednik Fudbalskog saveza Engleske (FA) Greg Klark rekao je danas da ne očekuje da će se navijači vratiti na tribine u skorije vrijeme.

Premijer liga suspendovana je zbog pandemije koronavirusa, a ako se nastavi utakmice će se igrati iza zatvorenih vrata. Liga se, takođe, priprema i za mogućnost da se i sezona 2020/21. igra pred praznim tribinama.

"Realnost je da jednostavno ne znamo kako će stvari odvijati. Ali, uz socijalno distanciranje koje je potrebno još neko vrijeme, suočavamo se i sa velikim promenama u celom fudbalskom ekosistemu. Na primjer, teško je predvidjeti da se navijači, koji su životna snaga fudbala, uskoro vrate na utakmice", napisao je Klark u pismu Upravnom odboru FA, prenio je BBC.

Klark je rekao i da izvršni tim FA "radi na različitima scenarijima sa kojima bismo potencijalno mogli da se suočimo kao rezultatom pandemije".

On je upozorio da će smanjenje budžeta u iznosu od 75 miliona funti biti "razumno" ove godine.

"U najgorem scenariju, to bi bilo neophodno tokom sljedeće četiri godine kako bi se nadoknadio deficit u iznosu od 300 miliona funti. Jasno je da će to uticati na mnoge naše planove jer će dotaći svako područje igre i uticati na projekte za koje se svi zalažemo", naveo je Klark.

Premijer liga Engleske prekinuta je 13. marta. U trenutku prekida, nakon 29 odigranih kola, Liverpul je bio vodeći sa 82 boda, čak 25 više od drugoplasiranog Mančester sitija, koji ima utakmicu manje.

Uprava i klubovi Premijer lige na prošlonedjeljnom sastanku nisu donijeli odluku o nastavku sezone, već je ponovljena namjera da se takmičenje nastavi kada nadležni to budu dozvolili.

Predstavnici klubova su razgovarali o programu Vlade u sklopu kojeg bi se utakmice igrale na stadionima na kojima to bude dozvoljeno ili na neutralnim terenima. Takođe, razgovaralo se i o tome kako će se igrači vratiti punim treninzima i šta će se dešavati unutar trening centara.

Premijer liga suspendovana je 13. marta, a do kraja sezone preostala su da se odigraju još 92 meča.

Bonus video: