Skandalozni snimak zbog koga drhti Bundesliga: Da li će Merkel zbog toga zaustaviti fudbal?

Fudbaler Herte Salomon Kalu objavio je na društvenim mrežama snimak iz svlačionica i klupskih prostorija na kome se vidi da igrači ne poštuju pravila distanciranja, da se rukuju, da i zaposleni u klubu nisu revnosni kada je riječ o propisanim mjerama
4853 pregleda 0 komentar(a)
Kalu, Foto: Michael Sohn
Kalu, Foto: Michael Sohn

I dok Njemačka čeka srijedu i odluku o nastavku Bundes lige, jedan video snimak bi mogao da sruši sve planove i da Angelu Merkel natjera da zabrani nastavak takmičenja.

Fudbaler Herte Salomon Kalu objavio je na društvenim mrežama snimak iz svlačionica i klupskih prostorija na kome se vidi da igrači ne poštuju pravila distanciranja, da se rukuju, da i zaposleni u klubu nisu revnosni kada je riječ o propisanim mjerama.

Takođe, na snimku se vidi kako Kalu ometa saigrača da obavi "određenu radnju", a njemački mediji spekulišu da je Džordan Torunariga u tom trenutku zapravo imao obavezu da odradi test na koronavirus,

Na snimku se, takođe, čuje kako se kapiten Vedad Ibišević žali zbog toga što je igračima smanjena plata zbog pandemije koronavirusa.

Kalu je brzo obrisao snimak, ali je šteta načinjena.

Klub je reagovao tako što ga je suspendovao.

"U ovom snimku odaje se utisak da igrači Herte ne poštuju mjere distanciranja i higijene koje su propisane. Ovo je akt jednog igrača. Ostali ne obraćaju pažnju na njegovo neprikladno ponašanje... Kalu je, takođe, prekršio interna pravila ponašanja, što je uticalo da se donese odluka o njegovoj suspenziji", navela je Herta.

Bundesliga je danas objavila da je od 1.724 testa među igračima i članovima stručnih štabova klubova prve i druge lige bilo deset pozitivnih rezultata, a nisu objavljeni detalji, imena zaraženih i klubovi odakle dolaze.

Bonus video: