LEVSKI IZ SOFIJE U OGROMNIM PROBLEMIMA

Mijatovićev klub na rubu bankrota: Gasi se balkanski fudbalski gigant?

Tim čiji gol sjajno čuva crnogorski reprezentativni golman Milan Mijatović već su napustili generalni direktor Pavel Kolev, sportski direktor Ivajlo Petkov i trener Petar Hubčev
6651 pregleda 0 komentar(a)
Milan Mijatović na treningu Levskog
Milan Mijatović na treningu Levskog

Jedan od najvećih klubova sa Balkana mogao bi uskoro da bankrotira - iz Bugarske stižu vijesti da je čuveni Levski iz Sofije pred gašenjem zbog ogromnih finansijskih problema.

Tim čiji gol sjajno čuva crnogorski reprezentativni golman Milan Mijatović već su napustili generalni direktor Pavel Kolev, sportski direktor Ivajlo Petkov i trener Petar Hubčev.

Otišao je, takođe, i cijeli stručni štab, jer niko od januara nije primio platu.

Levski je inače bio u finansijskim problemima, a epidemija koronavirusa došla je u najgore moguće vrijeme - ako se uskoro ne pronađe investitor, najcrnji scenario je vrlo izgledan.

Levski je osnovan 1914. godine i čak 26 titula, ne 25 pehara pobjednika Kupa.

Uspješniji je samo gradski rival CSKA koji je 31 put bio šampion Bugarske.

Ove sezone, Levski je drugi na tabeli, a prekid sezone zbog epidemije koronavirusa dočekao je sa devet bodova zaostatka za vodećim Ludogorecom.

Naš Milan Mijatović je jedan od najzapaženijih članova tima, a sjajnim odbranama protv Ludogoreca u martu je odveo Levski u polufinale Kupa Bugarske.

Levski je trebalo da se sastana sa Lokomotivom Plovdiv, ali je uslijedio prekid zbog koronavirusa i onda, još gore - ostavka, bankrot i prijetnja gašenjem.