Kraće utakmice, neutralni teren: Mnogo opcija za nastavak Premijer lige

"Postoje predlozi i da se sve utakmice odigraju na neutralnim terenima, da bude više izmjena... Radimo na izradi protokola, koji će u toku naredne sedmice biti dostavlen klubovima", kazao je Tejlor
842 pregleda 0 komentar(a)
Navijači Liverpul, Foto: Jon Super
Navijači Liverpul, Foto: Jon Super

Gordon Tejlor, predsjednik Udruženja profesionalnih fudbalera Engleske (PFA), kazao je da se razmišlja o raznim scenarijima za nastavak sezone, uključujući i opciju skraćivanja mečeva.

"Ima ideja i da poluvremena budu kraća od 45 minuta", rekao je Tejlor, koji smatra da nema uslova da se prvenstva nastave prije sredine juna.

"Postoje predlozi i da se sve utakmice odigraju na neutralnim terenima, da bude više izmjena... Radimo na izradi protokola, koji će u toku naredne sedmice biti dostavlen klubovima", kazao je Tejlor.

"U svakom slučaju, zdravlje će biti na prvom mjesto", rekao je Tejlor.

Sa druge strane, predsednik Engleske fudbalske lige (EFL) Rik Peri rekao je danas da će se do septembra klubovi suočiti sa finansijskom rupom od 200 miliona funti.

"Krećemo se ka finansijskoj rupi od 200 miliona funti, novčanoj rupi koju moramo da popunimo, koju će klubovi morati da popune", rekao je Peri pred parlamentarnim Odborom za digitalizaciju, kulturu, medije i sport o uticaju koronavirusa na sport, prenijeli su britanski mediji.

On je rekao da će EFL biti potrebno "restovanje poslije koronavirusa" i da je "teško odgovoriti koliko bi klubova moglo da prestane sa radom".

"Naš cilj je, naravno, da ne izgubimo nijedan. Željeli bismo da izađemo jači, vitkiji i efikasniji sa pravilnim resetovanjem posle kovida. Velika je neizvjesnost oko sljedeće sezone i neodređeno pitanje da li ćemo moći da igramo pred navijačima, što je za EFL apsolutno kritično. Mi mnogo više zavisimo od prihoda i atmosfere koje stvaraju navijači nego Premijer liga", naveo je Peri.

EFL je zadužena za takmičenja u drugoj engleskoj ligi Čempionšipu, Ligi jedan i Ligi dva.

Bonus video: