Crnogorski derbi u Južnoj Koreji: Mugoša - Damjanović u subotu na otvaranju fudbalske sezone

U subotu od 9 i 30 ujutro po našem vremenu sastaće se dva crnogorska igrača - Stefan Mugoša sa svojim Inčonom dočekuje Daegu Dejana Damjanovića
657 pregleda 0 komentar(a)
Dejan Damjanović
Dejan Damjanović

Nakon Bjelorusije i Nikaragve, u petak će i u Južnoj Koreji fudbaleri istrčati na terene.

Južnokorejska K -Liga je trebalo da počne 29. februara, ali zbog pandemije koronavirusa je odgođena i sada će nakon dvomjesečne pauze, prvu utakmicu će odigrati prvak Jeonbuk i pobjednik kupa Suvon, a obje će ekipe morati da slijede posebna pravila.

Utakmica će biti prenošena na Youtube kanalu i Twitteru uz engleske komentare za gledaoce sa engelskog govornog područja.

U subotu od 9 i 30 ujutro po našem vremenu sastaće se dva crnogorska igrača - Stefan Mugoša sa svojim Inčonom dočekuje Daegu Dejana Damjanovića.

Sve druge utakmice južnokorejskog prvenstva igraće se bez gledalaca uz ​​izuzetno stroga pravila higijenske sigurnosti.

U fudbalu je nemoguće potpuno isključiti fizički kontakt s vlastitim i suparničkim igračima, a prema novim pravilima ponašanja, neće biti slavlja nakon golova.

Liga je testirala svakog igrača i trenera na COVID-19 i svi su bili negativni.

Svejedno, svim igračima i članovima stručnog štaba mjeriće se temperatura prije ulaska u objekat, a u slučaju da se otkrije da je neko zaražen, u karantinu će dvije sedmice biti ne samo bolesni igrač, već i svi oni koji su s njim bili u kontaktu.

S obzirom da je početak prvenstva pomjeren, 12 ekipa će u 2020. odigrati 27 utakmica, dok inače igraju 38.

U Južnoj Koreji ima više od 51 milion stanovnika, a od koronavirusa do sada je preminulo više od 250 oosba, dok je zaraženih 10.806.

Bonus video: