Fudbalsko prvenstvo Crne Gore se nastavlja 1. juna

Do kraja prvenstva ostalo je još 13 kola
8848 pregleda 9 komentar(a)
Sa meča OFK Titograd - Iskra, Foto: Savo PRELEVIC
Sa meča OFK Titograd - Iskra, Foto: Savo PRELEVIC
Ažurirano: 06.05.2020. 15:07h

Takmičenja u organizaciji Fudbalskog saveza Crne Gore - Telekom 1. CFL, Druga liga, Omladinska, Kadetska, Ženska i Futsal liga - shodno odlukama Nacionalnog koordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti i dinamici normalizacije sportskih aktivnosti nastaviće se 1. juna, saopšteno je iz FSCG.

Završetak regularnog dijela sezone (36 kola) u Telekom 1. CFL i Drugoj ligi, shodno predloženom kalendaru takmičenja, bio bi 19. jul.

"Na taj način FSCG bi na blagovremeno dostavio Uefi učesnike u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Ligu Evrope. Ukoliko UEFA produži rok za dostavljanje predstavnika u kvalifikacijama za evropska klupska takmičenja Fudbalski savez će revidirati kalendar takmičenja kako bi se obezbijedila veća pauza između dva prvenstvena kola", navodi se u saopštenju.

"Odigravanje polufinalnih i finalnog meča Kupa Crne Gore zavisi od datuma za prijavu klubova za učešće u evropskim takmičenjima, ukoliko bude termina za odigravanje mečeva i polufinalisti ne budu učesnici baraža za popunu Telekom 1. CFL", stoji u saopštenju nakon današnjeg sastanka čelnika FSCG sa predstavnicima klubova.

Bonus video: