Nema straha od virusa: Budućnost i Sutjeska krenuli od početka

“Nema straha, pridržavali smo se i pridržavaćemo se mjera”, naglasio je Draško Božović
1351 pregleda 0 komentar(a)
Današnji trening Sutjeske, Foto: Luka Zeković
Današnji trening Sutjeske, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 06.05.2020. 17:54h

Treninge su danas počela dva najbolja crnogorska fudbalska kluba.

Fudbaleri Budućnosti trenirali u u tri grupe, smjenjivali su se u teretani i na terenu, uz poštovanje preporuka Instituta za javno zdravlje.

Budućnost ima dobre kapacitete za treninge i u posebnim okolnostima – sopstvenu teretanu, dva pomoćna terena i moderne svlačionice.

Ima i dobru podlogu za nastavak, 11 bodova prednosti na vrhu. Oprezni su “plavi”, jer će nastavak sezone u ovakvim uslovima biti komplikovan, ali za sada je najvažnije da je fudbal počeo.

“Drago nam je da smo se vratili na terene, nadam se da će sve biti kako treba i da ćemo brzo nastaviti prvenstvo”, rekao je Stefan Milić.

“Biće teško i neobično, iza nas je duga pauza, ali spremićemo se najbolje što možemo. Čeka nas težak raspored, mnogo mečeva, dobro je što imamo 20 igrača koji će dati sve od sebe u datom trenutku”, rekao je Draško Božović.

Kapiten Budućnosti Stefan Milić
Kapiten Budućnosti Stefan Milić(Foto: Savo Prelević)

Za sve sportiste ovo je situacija bez presedana. Duga je pauza, prekid je došao iz takmičarskog ritma, a problem je, naravno, i prisustvo koronavirusa.

“Nema straha, pridržavali smo se i pridržavaćemo se mjera”, naglasio je Božović.

Sličan raspored imali su i igrači Sutjeske.

“Primjetno je da smo sa velikom energijom i željom dočekali ovaj dan, kao da smo željeli da pokažemo da smo i u pauzi radili koliko smo mogli”, kazao je Darko Bulatović.

Počeli i fudbaleri Sutjeske
Počeli i fudbaleri Sutjeske(Foto: Luka Zeković)

Možda i najvažniji posao u prvoj fazi povratka fudbala imaju stručnjaci za fizičku pripremu igrača. Specifični uslovi nakon duge pauze zahtijevaju i specifične pripreme.

“Napravili smo programe rada, pa smo ih modifikovali iz sedmice u sedmicu. Ovo je situacija sa kojom se prvi put srećemo. Narednih dana testiraćemo igrače da vidimo u kakvom smo stanju, pa ćemo na osnovu toga koncipirati treninge”, rekao je Kosta Goranović, kondicioni trener Sutjeske.

Bonus video: