Kako sačuvati Rudar - trebaće nova magija

Ne znamo kako ćemo završiti ovu sezonu, kako početi narednu... - kaže sportski direktor Damir Čakar
2469 pregleda 0 komentar(a)
Stari problemi u Pljevljima, Foto: Savo Prelević
Stari problemi u Pljevljima, Foto: Savo Prelević

Nastavak Telekom Prve crnogorske fudbalske lige zakazan je za 1. jun, na klubovima je da se kako znaju i umiju što bolje pripreme za finiš sezone u kojem za nešto više od mjesec i po treba da odigraju 13 prvenstvenih kola.

Rudar je četvrti na tabeli, ali i među onima koji nemaju posebne ambicije do kraja, s obzirom na to da nije licenciran za evropska takmičenja, te da je ranije eliminisan iz Kupa.

- Da li je bolje da se nastavi šampionat ili ne? Iskreno, ne znam. Uvijek je bolje igrati fudbal, ali u ovim okolnostima baš nisam siguran - kaže sportski direktor Pljevljaka Damir Čakar i dodaje:

- Koliko sam upućen, nije moguće da se dodatno licenciramo za evropska takmičenja, ali igraćemo do kraja da ostvarimo što bolji plasman.

Rezultatski - Rudar je uradio dovoljno u sezoni u kojoj je bio ozbiljan kandidat za ispadanje, ali kriza usljed pandemije koronavirusa je ponovo otvorila stara finansijska i organizaciona pitanja.

- I bez globalne krize smo bili u problemu, a šta će biti sada - ne znam. Ne smijemo da dozvolimo da Rudar dođe u situaciju u kojoj je bio ljetos, kada se postavljalo pitanje da li će uopšte opstati. Bez pomoći grada i sponzora, biće žestoka borba. Pandemija je uticala na sve, ne znamo šta će biti - kako ćemo završiti ovu sezonu, kako početi narednu. Izgleda da nam treba još jedna magija da bismo sačuvali Rudar - iskren je bivši fudbaler Partizana.

Rudar sada mora da okupi ekipu i da treći put počne pripreme ove sezone.

- Trener Edis Mulalić je i dalje u Bosni i Hercegovini, igrači tek treba da dođu u Pljevlja. Sve ovo je jedno iskustvo više za sve nas, a dobra stvar u svemu je što smo prije dvije noći konačno vidjeli kako na Rudarovom stadionu izgledaju upaljeni reflektori - zaključio je Čakar.

Bonus video: