KONAČNA ODLUKA 15. MAJA

Kraj sezone u Rusiji po mjeri Grofa i Luke

Lider Zenit biće proglašen prvakom Rusije, a uz njega direktno u Ligu šampiona ide drugoplasirana Lokomotiva
1748 pregleda 0 komentar(a)
Čeka ga Liga šampiona: Luka Đorđević, Foto: Ru
Čeka ga Liga šampiona: Luka Đorđević, Foto: Ru

Nakon Lige 1 u Francuskoj i najjačeg fudbalskog prvenstva u Holandiji, odluci o prijevremenom završetku sezone blizu su i u Rusiji. Ruska Premijer liga će, doduše, konačnu odluku donijeti 15. maja, ali...

Tradicionalno najbolje obaviješteni “Sport ekspres” već je proglasio kraj nadmetanja u sezoni 2020/2021. Kako saznaje moskovski list, velika je vjerovatnoća da će 15. maja Izvršni odbor Fudbalskog saveza Rusije (RFU), uzimajući u obzir mišljenje većine klubova, donijeti odluku od prijevremenom okončanju šampionata. Tačnije, kako navodi “Sport ekspres”, ostvariće se pesimistički scenario generalnog sekretara RFU, Aleksandra Alajeva.

- Ako situacija ne dopusti nastavak prvenstva, zadržaćemo sadašnju tabelu kao zvaničnu, ali bez ispadanja dvije posljednje ekipe u FNL. Na taj način u narednoj sezoni će ruska Premijer liga brojati 18 klubova, ako Rotor i Himki potvrde licencu, oni će kao najbolje ekipe iz drugog ranga biti promovisane u RPL - kazao je Alajev u ranijem intervjuu.

Na taj način prestaće i glavobolje crnogorskog stručnog štaba u Krilima Sovjetov, na čelu sa Miodragom-Grofom Božovićem, pošto je klubu iz Samare prijetila grčevita borba jer je proglašenje pandemije i prekid prvenstva dočekao na pretposljednoj poziciji.

Rusija će tako donijeti neuporedivo humaniju odluku od Lige 1, koja je Amijen i Tuluz poslala u niži rang, ili Eredivizije, koja nije dozvolila Kamburu da se pridruži eliti.

Lider Zenit biće proglašen prvakom Rusije, a uz njega direktno u Ligu šampiona ide drugoplasirana Lokomotiva. Potvrda odluke 15. maja biće odlična vijest za crnogorskog napadača u redovima “željezničara”, Luku Đorđevića, koji ovaj period koristi za potpuni oporavak od povrede. Krasnodar će kao trećeplasirani u kvalifikacije za LŠ, a Rostov će direktno u Ligu Evrope, a CSKA i Dinamo u kvalifikacije.

Preporučujemo za Vas