UTAKMICE U NOĆNOM TERMINU

Pljevlja: Stadion pod Golubinjom dobio reflektore

Postavljanje reflektora na Gradskom stadionu pod Golubinjom je dio projekta “ Ugradnja reflektorske rasvjete na stadionima Prve fudbalske lige Crne Gore“
710 pregleda 0 komentar(a)
Stadion pod Golubinjom, Foto: Privtna arhiva
Stadion pod Golubinjom, Foto: Privtna arhiva

Na gradskom stadionu u Pljevljima u narednom periodu moći će da se odigravaju utakmice u noćnom terminu, nakon što su stavljeni u funkciju reflektori koji su preko Fudbalskog saveza Crne Gore finansirani sredstvima Evropske fudbalkse unije (UEFA). 

Postavljanjem reflektora, stadion pod Golubinjom je dobio novi izgled, a ovo je samo jedan od poslova koji je u prethodnih nekoliko godina urađen na ovom objektu. Izgradnjom atletske staze sa tartan podlogom, kao i uređenjem tribinskih prostora, postavljanjem novih sjedišta, kao i izgradnjom pomoćnih terena,  stadion pod Golubinjom  je postao kompletna cjelina. 

Postavljanje reflektora na Gradskom stadionu pod Golubinjom je dio projekta “ Ugradnja reflektorske rasvjete na stadionima Prve fudbalske lige Crne Gore“.

“Realizacija ovog projekta koštala je 600.000 eura. Snaga rasvjete je 302kW, a jačina svjetlosti reflektora oko 1700 luksa , što je iznad objektivnih potreba. 

Reflektorski sistem predviđa više nivoa rada, od osnovnog koji je dovoljan za noćni trening, pa do osvjetljenja koje omogućava uslove za odigravanje utakmica u noćnom terminu uz TV prenos”, navodi se u saopštenju kabineta predsjednika Opštine.

Radovi na postavljanju reflektora na stadionu pod Golubinjom su počeli u novembru 2019.godine,  a izvođač radova je bila DOO „La Colina“ iz Podgorice.

Gradski  stadionu u Pljelvjima  izgrađen je 1972. godine i jedan je od ljepših u državi. G.M.