Kuman: Zdrav sam kao drijen

Baš tu frazu je iskoristio Ronald Kuman da objasni kako se osjeća nakon što mu je prošle sedmice hitno rađena kateterizacija zbog problema sa srcem
408 pregleda 0 komentar(a)
Ronald Kuman, Foto: Beta/AP
Ronald Kuman, Foto: Beta/AP

Englezi imaju izraz fit as a fiddle („fit kao violina”), što bi se kod nas prevelo „zdrav kao drijen”.

Baš tu frazu je iskoristio Ronald Kuman da objasni kako se osjeća nakon što mu je prošle sedmice hitno rađena kateterizacija zbog problema sa srcem.

Selektor Holandije je priznao da je bilo malo straha, ali da je sada sve prošlost.

„Bilo je straha prošle sedmice. I mog, ali posebno moje porodice i prijatelja. Srećom, doktori su bili brzi i sjajno reagovali, zbog čega sam im veoma zahvalan. Fantastično je vidjeti koliko je ljudi pokazalo saosjećanje i koliko sam divnih poruka dobio od poznanika iz fudbalskog svijeta, klubova, ali i potpunih stranaca. Sada će osjećam zdrav kao drijen i to znači da ću se vratiti da dajem sve od sebe, čim lopta opet krene” napisao je legendarni holandski fudbaler i trener na Tviteru.

Kuman je igrao za sva tri najveća holandska kluba - Ajaks, PSV i Fejnord, Barseloni je donio prvu titulu prvaka Evrope 1992. godine golom iz slobodnog udarca u 112. minutu protiv Sampdorije.

Kao trener je vodio devet klubova, prije nego što je u februaru 2018. preuzeo reprezentaciju Holandije i posrnulog diva svjetskog fudbala vratio u sam vrh...

Bonus video: