Sutjeska spremna - bez euforije do titule

"Svjesni smo da dobri rezultati u prijateljskim utakmicama mogu da zavaraju, često se dogodi da bude obrnuto kada dođu takmičarske utakmice, ali se nadamo da to u našem primjeru neće biti slučaj", kaže Nikola Rakojević, trener Sutjeske
65 pregleda 1 komentar(a)
Kom - Sutjeska, Foto: Filip Roganović
Kom - Sutjeska, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 16.02.2018. 12:43h

Sjajni rezultati i pripremnom periodu - šest pobjeda i dva remija, bez poraza - sačuvan tim iz prvog dijela sezone, čak i proširen igrački kadar, nekoliko mlađih fudbalera koji su zakucali na vrata prvog tima...

Ništa, apsolutno ništa ne nagovještava da će Sutjeska doživjeti sudbinu Budućnosti iz prošle, ili Mladosti iz pretprošle sezone, koji su na proljeće uz mnogo muka sačuvali veliku prednost stečenu u prvom dijelu.

Telekom 1. CFL nastavlja se u utorak, a ekipa Nikole Rakojevića kreće sa razlikom kakvu niko nije imao do sada - 13 bodova više od Budućnosti, 20 od Zete...

"Svjesni smo da dobri rezultati u prijateljskim utakmicama mogu da zavaraju, često se dogodi da bude obrnuto kada dođu takmičarske utakmice, ali se nadamo da to u našem primjeru neće biti slučaj. Pobjede na pripremama su važne sa psihološkog aspekta, a nama je psihološka priprema i te kako potrebna, jer nas očekuje teža polusezona nego što je bila prva", kaže Rakojević.

"Dobro smo radili u pripremnom periodu, ali vidjećemo kada dođu takmičarske utakmice. Rezultat je mjerilo svega. Za sada, želim da vjerujem da smo napravili dobru podlogu".

Nikšićani kreću iz Petrovca, u drugom kolu proljeća dočekuju Iskru, zatim gostuju Zeti, pa dočekuju Mladost...

Rano je, međutim, za šampionsko odbrojavanje, kaže trener Sutjeske.

"Imamo primjere da ekipe koje su dominirale u prvom, značajno uspore u drugom dijelu sezone. I sam sam, kao trener Mladosti, bio akter jedne takve priče. Ti primjeri nisu bili davno i definitivno će nam otvoriti oči".

Iako je njegova ekipa osvojila čak 48 od mogućih 57 bodova u prvom dijelu sezone, što je procentualno nešto više od 84 odsto, trener Sutjeske ne želi euforiju.

"Pokušaćemo da igramo kao da je tek početak, kao da krećemo od nule, a svaku utakmicu ćemo tretirati kao finale", kazao je Rakojević, koji je i objasnio zašto očekuje težu polusezonu.

"Sva utakmica će biti neizvjesna i na ivici, svakoj ekipi su potrebni bodovi. Imamo situaciju da samo jedna pobjeda odvaja ekipe koje se bore za Evropi i za opstanak".

Šaleta Kordić je pojačao konkurenciju u napadu, Miloš Radulović u defanzivi, vezista Veljko Vuković, kada se potpuno oporavi, mogao bi da pomogne u veznom redu.

"Stigli su igrači koji će zaoštriti konkurenciju. Mislim da je to dobro, trebaće nam više igrača na proljeće", zaključio je Rakojević.

Bonus video: