Utakmica sa nevidljivim protivnikom pred 182.612 nevidljivih navijača

Trećeligaš Lokomotiva iz Lajpciga pokrenuo je u martu kampanju spasavanja kluba od bankrota zakazivanjem meča sa nevidiljivim protivnikom i pozivom navijačima da kupe ulaznice po cijeni od jednog eura
743 pregleda 0 komentar(a)
Lokomotiva Lajpcig
Lokomotiva Lajpcig

Fudbal u Njemačkoj se nastavlja 16. maja, ali je sinoć odigrana utakmica o kojoj je u vrijeme koronavirusa pričao cijeli fudbalski svijet.

Trećeligaš Lokomotiva iz Lajpciga pokrenuo je u martu kampanju spasavanja kluba od bankrota zakazivanjem meča sa nevidiljivim protivnikom i pozivom navijačima da kupe ulaznice po cijeni od jednog eura.

Odziv je bio nestvaran - 182.612 ljudi je kupilo virtuelne karte za "meč", koji je "odigran" sinoć na stadionu Lokomotive.

Fudbaleri su istrčali na prazan stadion "Bruno Plahe", pobijedili nevidljivog rivala 5:0 i zahvalili se navijačima na vjernosti i pomoći.

Cilj kluba nije bio samo da prodajom virtuelnih karata riješi neke finansijske probleme, već i da nadmaši rekord, koji je postavljen 1987. godine, kada je Lokomotiva u revanšu polufinala tadašnjeg Kupa pobjednika kupova igrala sa Bordoom pred 120.000 ljudi.

Zvanični evropski rekord postavljen je davne 1937. godine, kada je 149.547 navijača gledalo meč Škotska - Engleska na Hampden parku u Glazgovu.

Bonus video: