Ronaldo otkrio zašto su ga povrede slomile: Bio sam pogrešno treniran

Nakon što je vanserijski potencijal pokazao u Kruzeiru, pa u PSV-u, nastavio u Barseloni i Interu, zbog brojnih pehova njegov put je usporen i uvijek će ostati pitanje šta bi bilo da je imao više sreće
2407 pregleda 1 komentar(a)
Kristijano Ronaldo, Foto: Alex Carvalho
Kristijano Ronaldo, Foto: Alex Carvalho

Da nije bilo povreda, karijera jednog od najboljih fudbalera svih vremena bila bi još bolja - ništa novo kada se priča o Brazilcu Ronaldu, svojevremeno neprikosnovenom vladaru fudbalskih terena.

Nakon što je vanserijski potencijal pokazao u Kruzeiru, pa u PSV-u, nastavio u Barseloni i Interu, zbog brojnih pehova njegov put je usporen i uvijek će ostati pitanje šta bi bilo da je imao više sreće.

Prvu tešku povredu doživio je 2000. godine, kada je pokidao ligamente koljena...

"Neću da krivim nikoga, ali mislim da sam imao pogrešne treninge u to vrijeme. Sjećam se da sam morao da trčim deset krugova oko stadiona, na pratim ritam, recimo Kafua i Roberta Karlosa, a moje tijelo jednostavno nije bilo pogodno za takvu vrstu priprema. Bio sam preopterećen fizičkim pripremama", kazao je Ronaldo.

"Srećom, čini mi se da su moje povrede uticale i da se promijeni režim treninga. Mislim da su ljudi koji se bave fudbalom, baš tada zaključili da je potrebno razvijati individualne karakteristike, da je medicina napredovala i da se sve više obraćala pažnja na specifične fizičke karakteristike pojedinaca. Ja sam se oporavljao skoro dvije godine, ali u tom periodu se mnogo toga promijenilo i bilo mi je lakše da nastavim", naglasio je Brazilac.

Ronaldo je završio karijeru 2011. u Korintijansu.

Bonus video: