Misteriozna povreda Luke Jovića - nasilna trauma ili pad s velike visine

Kost koju je Jović polomio podržava čitavu težinu tijela i prilično je otporna na spoljne sile. U ogromnoj većini slučajeva, do loma nastaje usljed teške, nasilne traume ili pada sa velike visine - istakao je doktor Hose Gonsales
7043 pregleda 2 komentar(a)
Nova kontroverza: Luka Jović, Foto: Beta/AP
Nova kontroverza: Luka Jović, Foto: Beta/AP

Luka Jović iz mjeseca u mjesec je centralna tema španskih medija iz pogrešnih razloga.

Dugo je bio kritikovan zbog loših igara, potom je naišao na osude jer je u Srbiji prekršio mjere karantina, a sada je došlo do misteriozne povrede.

Na prvom treningu Reala nakon pauze zbog pandemije koronavirusa je otkriveno da je slomio kost u stopalu. Ispostavilo se da se povrijedio u Beogradu, što je potvrdio i njegov otac Milan u izjavi za srpske medije.

- Pripremao se kući u Beogradu, po programu koji je dobio od kluba, i tokom vježbi je osjetio snažan bol. Ko je mogao da zna da je toliko ozbiljno - upitao se Milan Jović.

Španski mediji su pokušali da riješe misteriju, a „As” je pozvao poznatog ljekara Hosea Gonsalesa.

- Podaci koje smo dobili od šefa medicinske službe Reala nisu do kraja precizni, ali ako se radi o dijagnozi iz izvještaja, oporavak od ovakve povrede traje mjesecima - naveo je Gonsales.

Nikome nije jasno kako je napadač Real Madrida uspio tako da se povrijedi u kućnoj izolaciji.

- Kost koju je Jović polomio podržava čitavu težinu tijela i prilično je otporna na spoljne sile. U ogromnoj većini slučajeva, do loma nastaje usljed teške, nasilne traume ili pada sa velike visine - istakao je Gonsales.

Mladi napadač će pauzirati između šest sedmica i tri mjeseca.

Bonus video: