Cijela njemačka ekipa u karantinu, veliki izazov za Bundesligu

"Činjenica je da sljedećih 14 dana nećemo moći ni da treniramo ni da igramo utakmice", objasnio je sportski direktor Dinama Ralf Minge
1752 pregleda 1 komentar(a)
Dinamo Drezden
Dinamo Drezden
Ažurirano: 10.05.2020. 11:35h

Njemački drugoligaš Dinamo iz Drezdena stavio cijelu prvu ekipu i trenerski štab u karantin nakon što su otkrivena dva nova slučaja zaraze koronavirusom, te zbog toga neće moći odigrati prvu utakmicu nastavka prvenstva za osam dana, objavio je klub u subotu.

Igrači i treneri u izolaciji će provesti 14 dana. Imena dvojice zaraženih igrača, koji nisu pokazivali nikakve simptome, nisu objavljena.

Dinamo je tako postao prvi klub u dvije njemačke profesionalne lige (DFL) koji neće moći da nastavi prvenstvo kako je predviđeno, narednog vikenda. Inače, posljednji kub na tabeli druge lige trebao je da igra utakmicu 26. kola u Hanoveru, 17. maja.

"Činjenica je da sljedećih 14 dana nećemo moći ni da treniramo ni da igramo utakmice", objasnio je sportski direktor Dinama Ralf Minge.

Tokom prvog testiranja, dok je ekipa trenirala u malim grupama, jedan je igrač bio pozitivan na Covid-19. Zdravstvene službe tada su odlučile samo njega da stave u karantin od 3. maja.

U drugom talasu testiranja 4. maja nije otkriven ni jedan zaraženi ni među igračima ni među trenerima. Od četvrtka je ekipa počela kolektivno da trenira i do danas održala dva treninga.

Slučaj u Drezdenu ne bi trebalo da utiče na nastavak takmičenja, ali pokazuje koliko je to složen proces i sa kakvim izazovima se Bundesliga tek može suočiti...

Bonus video: