Ten Hag: Pep je u karijeri napravio samo jednu grešku

Po treneru Ajaksa jedina mrlja u karijeri Gvardile je loša ocjena kvaliteta Premijer lige u prvoj sezoni na klupi Sitija
5258 pregleda 0 komentar(a)
Gvardiola je brzo shvatio da mu treba snage u ekipi, Foto: Rui Vieira
Gvardiola je brzo shvatio da mu treba snage u ekipi, Foto: Rui Vieira

Trener Ajaksa Erik ten Hag uživa veliko interesovanje nakon prošlogodišnej sezone u kojoj mu je finale Lige šampioan izmaklo u posljednjoj sekundi dvomeča sa Totenhemom. Kako važi za sjajnog trenera, Ten Hag, je "Dejli mejlu" kazao da ima i boljih.

"Trener Mančester sitija Pep Gvardiola je najbolji trener. Tvrdoglav je u svojoj fudbalskoj filozofiji, ali ne i u njenoj primjeni. Pep je u karijeri napravio samo jednu grešku", naglasio je Ten Hag.

Pep je u Mančester siti došao iz Bajerna 2016. godine, ali je tada nezvanično svjetsko rpvesntvo trenera, kako su zvali Premijer ligu te sezone, osvojio Antonio Konte sa Čelsijem!

"Tada je Pep napravio tu jedinu grešku u karijeri - potcijenio je snagu i brzinu potrebnu za uspjeh u Premijer ligi. No, odmah je shvatio da ne može nametnuti stil koji voli bez par fizički snažnih igrača, pa ih je kupio. Pokazao je da nije tvrdoglav".

Te Hag je objasnio i zašto smatra Pepa najboljim.

"Niko nikada neće zaboraviti Gvardiolu. Prije svega, osvojio je puno trofeja, ali najvažnije za njegovu slavu je način na koji igraju njegove ekipe. Gvardiola želi pobjedu samo kroz lijepu igru, poput svog učitelja Johana Krojfa. Razlikuje ga i činjenica da se dokazao u Španiji, Njemačkoj i Engleskoj, fantastično se prilagodivši fudbalskoj kulturi svake od tih zemalja," rekao je Ten Hag.

Bonus video: