Legenda Milana poručila Njemcu: Prije učenja italijanskog jezika, nauči nešto o poštovanju

Rangnik je prije nekoliko dana rekao da želi da ima kontrolu i ovlaštenja nad određenim aktivnostima kluba prije nego li eventualno prihvati ponudu da dođe na San Siro
2333 pregleda 0 komentar(a)
Maldini i Boban, Foto: Spada
Maldini i Boban, Foto: Spada
Ažurirano: 11.05.2020. 17:14h

Tehnički direktor Milana Paolo Maldini komentarisao je izjave kandidata za klupu "rosonera" Ralfa Rangnika.

Rangnik je prije nekoliko dana rekao da želi da ima kontrolu i ovlaštenja nad određenim aktivnostima kluba prije nego li eventualno prihvati ponudu da dođe na San Siro.

Ukoliko bi Milan prihvatio takve zahtjeve, to bi značilo i potpuno rekonstrukciju u strukturi i hijerarhiji italijanskog velikana.

"Kako nikad prije nisam razgovarao s Rangnikom, ne razumijem na kojoj su osnovi došle njegove izjave, jer mi vlasnik nikada nije ništa rekao", rekao je Maldini za agenciju ANSA.

Maldini je bio najbliži saradnik Zvonimira Bobana prije njegove smjene u Milanu, do koje je na kraju došlo jer mu je direktor kluba Ivan Gazidis radio iza leđa.

"Neke se stvari moraju uzeti u obzir. Njemački stručnjak pominje pune menadžerska ovlaštenja koja zadiru i u sportski i i tehnički sektor, a tamo rade profesionalci s ugovorima. Zato za njega imam jedan savjet, prije učenja italijanskog jezika trebalo bi da nauči opšte koncepte poštovanja jer ima kolega koji usprkos datim poteškoćama u ovom trenutku pokušavaju da sezonu završe na profesionalan način, stavljajući dobrobit Milana ispred profesionalnog ponosa", rekao je Maldini.

Inače, Rangnik je o interesu i kontaktu s Milanom progovorio ranije ovog mjeseca u razgovoru za njemačke medije.

Bonus video: