Pejović: Pred nama je nemoguća misija

"Ne znam da li smo po svaku cijenu morali da nastavljamo šampionat u ovim uslovima", kaže trener Podgorice
2793 pregleda 0 komentar(a)
Detalj sa meča Podgorice i Budućnosti, Foto: Savo Prelević
Detalj sa meča Podgorice i Budućnosti, Foto: Savo Prelević

Pred fudbalerima Podgorice je nastavak sezone u kojem bi teoretski mogli da odigraju i 16 utakmica za 50 dana - 13 u crnogorskom prvenstvu i potencijalna tri u Kupu, pod uslovom da prođu u finale.

U ritmu treninga kakvi su bili do sada po mjerama koje su dozvoljene, mladi klub iz Lješkopolja čeka težak zadatak.

"Prije bih rekao da je nemoguća misija kroz ovakve pripreme biti spreman za utakmice", kaže trener Podgorice Vojislav Pejović.

"Uradićemo sve da se pripremimo, da dočekamo spremni nastavak sezone, ali iskreno nisam optimista da ćemo uspjeti. Ne znam da li smo po svaku cijenu morali da nastavljamo šampionat u ovim uslovima, ali tako je odlučeno i mi ne možemo ništa. Mislim da ovako nije ugrožena samo ova sezona, već i naredna, jer ćemo da igramo do sredine jula", ističe Pejović i dodaje:

"Sljedeća sezona je karakteristična i po tome što će na terenu istovremeno morati da budu dva igrača mlađa od 21 godine. Možda je bio pravi momenat i da te momke spremimo na pravi način, kroz treninge i pripremne utakmice, a ne kroz takmičarske u uslovima koji neće imati mnogo veze s fudbalom", navodi Pejović.

Podgorica je pauzu dočekala na šestom mjestu. Ima četiri boda manje od četvrtoplasiranog Rudara, ali i šest i sedam više od Petrovca i Koma, koji su u baražu za opstanak.

"Mi smo u sezonu ušli s ambicijom da osiguramo opstanak, to nam je i sada cilj. Na sredini smo tabele, ali imamo još posla, u 13 kola može da se promijeni mnogo toga, i nabolje i nagore", kaže Pejović.

Kup je šansa za nešto veliko. Podgorica je u polufinalu, kao i Budućnost, Sutjeska i Petrovac.

"Među četiri smo najbolja, ali u ovom trenutku nemamo pojma šta će biti s tim takmičenjem. Možda se ni ne odigra, možda ne bude termina. Može da se desi da Petrovac i mi budemo u baražu za opstanak, kako bismo onda? Čekamo odluke, treniramo koliko nam je to dozvoljeno. Niko od nas nije bio u ovoj situaciji, daj bože da nikad više i ne bude", zaključio je iskusni stručnjak.

Bonus video: