NAKON ODLUKE NKT O DODATNOM POPUŠTANJU MJERA

Sport u pogonu dva dana ranije od predviđenog: CFL kreće već 30. maja

Nacionalno koordinaciono tijelo dozvolilo početak takmičenja nešto ranije od ranije predviđenog termina, koji je bio 1. jun
6021 pregleda 0 komentar(a)
Takmičenje kreće za 17 dana: Sa meča Kom - Zeta
Takmičenje kreće za 17 dana: Sa meča Kom - Zeta
Ažurirano: 13.05.2020. 11:45h

Sva takmičenja kojima rukovodi Fudbalski savez Crne Gore nastaviće se 30. maja, shodno smjernicama koje je Nacionalno koordinaciono tijelo za borbu protiv zaraznih bolesti donijelo na juče održanoj sjednici, saopšteno je iz FSCG.

"Na sjednici NKT-a odlučeno je da treći stepen ublažavanja mjera u sportu, kroz koji će biti omogućeno održavanje sportskih aktivnosti bez prisustva publike, a koji je bio najavljen za 1. jun, počne dva dana ranije. Fudbalski savez će, prateći te preporuke, pripremiti novi kalendar svih takmičenja čiji je organizator i o istima blagovremeno obavijestiti javnost", katali su iz Kuće fudbala.

Nacionalno koorinaciono tijelo je na jučerašnoj sjednici dalo smjernice za drugi stepen ublažavanja privremenih mjera u sportu. 

Od ponedjeljka, 18. maja, biće omogućene aktivnosti i u zatvorenom i na otvorenom, koje se mogu izvoditi u grupama. Takođe, za veće timske sportove u obzir treba uzeti i mogućnost razdvajanja tima u manje grupe tokom treninga, u skladu sa mogućnostima.