Počinje odbrojavanje do velikog povratka i utakmice za istoriju: Apel navijačima da ne izlaze na ulice

U subotu se nastavlja Bundesliga i to njemačkim i evropskim klasikom. U derbiju Rurske oblasti sastaju se Borusija Dortmund i Šalke od 15 i 30
1059 pregleda 0 komentar(a)
Sa meča Borusija - Šalke, Foto: Martin Meissner
Sa meča Borusija - Šalke, Foto: Martin Meissner
Ažurirano: 14.05.2020. 15:07h

Ostala su još dva dana do velikog povratka fudbala.

U subotu se nastavlja Bundesliga i to njemačkim i evropskim klasikom. U derbiju Rurske oblasti sastaju se Borusija Dortmund i Šalke od 15 i 30.

Nakon više od dva mjeseca pauze, u neobičnim okolnostima, bez navijača, koji daju poseban značaj ovom meču, kao i uz poštovanje mjera bezbjednosti na stadionu, dva velika rivala odigaće utakmicu, koja je nazvana istorijskom.

Njemački klubovi su još od početka aprila u treningu, a igrači jedva čekaju da prvenstvo počne.

"Definitivno, pišemo istoriju. Biće neobično, ali nezaboravno. Mislim da navijači dugo neće zaboraviti ovaj derbi", kazao je Julijan Brand, vezista Borusije Dortmund.

"Radili smo dobro i kod kuće i na treninzima. Osjećam se sjajno, jedva čekam derbi i povratak fudbalu", rekao je igrač Šalkea Danijel Kaliđuri.

Borusija je druga na tabeli sa četiri boda manje od Bajerna, dok je Šalke daleko od vrha, ali u zoni Evrope, na šestoj poziciji.

Istovremeno, vlasti u Dortmundu pozvale su danas navijače Borusije da ostanu kod kuće.

"Svi bi trebalo da utakmicu gledaju kod kuće, to je veoma važno za ponovno pokretanje fudbala", izjavio je direktor kluba Mihael Cork, pošto je Borusija proslijedila svojim pristalicama saopštenje lokalne policije.

Navijači su pozvani da utakmicu gledaju kod svojih kuća i da se ne okupljaju u gradu.

Prisustvo publike na stadionima širom Njemačke je zabranjeno.

Bonus video: