SPORTSKI DIREKTOR ROME PROGOVORIO O EGIPĆANINU

Monći: Mogli smo da dobijemo više novcaza Salaha, ali nismo mogli da čekamo

„Mislim da smo mogli da dobijemo više, ali poslije tog transfera mogli smo da napravimo određene korake“, rekao je Monći za „Skaj Italija“
1 komentar(a)
Monći AS Roma, Foto: Asroma.com
Monći AS Roma, Foto: Asroma.com
Ažurirano: 15.02.2018. 16:35h

Sportski direktor Rome Monći rekao je da je klub mogao da dobije više novca od Liverpula za transfer fudbalera Mohameda Salaha, ali da nije mogao da čeka i da je morao da proda egipatskog napadača.

Salah je ove sezone jedan od najboljih igrača Premijer lige, a u svim takmičenjima postigao je 30 golova.

Roma ga je ljetos prodala Liverpulu za 42 miliona eura. Uz bonuse transfer bi mogao da dostigne i 50 miliona, a mnogi smatraju da je italijanski klub mogao da „izvuče“ više novca.

„U tom trenutku smo morali da ga prodamo i to je bila važna opcija. Transferi Nejmara i Kilijana Mbapea su promijenili tržište, ali nama je tada bilo neophodno da prodamo Salaha. Mislim da smo mogli da dobijemo više, ali poslije tog transfera mogli smo da napravimo određene korake“, rekao je Monći za „Skaj Italija“.

On je dodao da je po njegovom dolasku u klub ponuda Liverpula za Salaha iznosila 32 miliona eura, uz dodatnih tri miliona bonusa.

„U današnjem fudbalu igrači odlaze tamo gdje žele. Brojke su važne, pošto je sve ovo biznis, ali navijači se ne mogu kupiti. U moje vrijeme u Sevilji ljudi su računali koliko trofeja imaš, a to sada nedostaje Romi. Savršeno dobro razumem navijače, znam da ne žele da pričaju o brojkama, samo žele pobjede, ali to je moj posao“, naveo je Monći.

Sportski direktor rimskog kluba rekao je da uprava mora da izgradi klub koji će konstantno pobjeđivati.

„Navijači ne žele obećanja, oni žele rezultate“, naveo je bivši golman i sportski direktor Sevilje.