Hari Kejn kupio dresove Lejtonu za narednu sezonu

Engleski reprezentativac je podržao i medicinske radnike na „prvoj liniji fronta”, organizaciji koja pomaže djeci s posebnim potrebama i NVO za zaštitu mentalnog zdravlja
1386 pregleda 0 komentar(a)
Hari Kejn, Foto: Beta/AP
Hari Kejn, Foto: Beta/AP

Kada je Maurisio Poketino 2014. stigao u Totenhem, sjeo je Roberta Soldada na klupu i ulogu prvog napadača povjerio tada nepoznatom 21-godišnjaku Hariju Kejnu.

Ostalo je istorija - momak rođen u blizini stadiona Sparsa postao je jedan od najboljih napadača na planeti, a već u prvoj sezoni u Premijer ligi je dao 21 gol, dva puta biran za igrača mjeseca i bio u idealnoj postavi šampionata.

Kasnije je dva puta bio prvi strijelac Premijer lige, igrao finale Lige šampiona, polufinale Mundijala..., ali nije zaboravio odakle je krenuo.

Kejn je danas na Tviteru objavio da je odlučio da kupi dresove Lejton orijentu za sezonu 2020/2021.

To je klub u čijem je dresu u drugom dijelu sezone 2010/2011, kao 17-godišnjak, odigrao prve mečeve u seniorskoj konkurenciji u Ligi 1 i pet puta zatresao mreže na 18 nastupa.

„Oduševljen sam što mogu da nešto vratim klubu gdje je moj put počeo, a i onima koji rade nevjerovatan posao”, napisao je Kejn na Tviteru, držeći fotografije tri dresa na kojima su zahvalnice medicinskim radnicima na „prvoj liniji fronta”, organizaciji koja pomaže djeci s posebnim potrebama i NVO za zaštitu mentalnog zdravlja.

Bonus video: