AKCIJA OIKOS

Da li su namještene utakmice u Španiji, policija ima još dokaza

Pod lupom je od danas i igrač Hetafea Horhe Molina, koji, navodno, znao da je njegov klub platio 1,8 miliona eura sedmorici igrača Viljareala uoči njihovog međusobnog duela u posljednjem kolu
2183 pregleda 0 komentar(a)
Horhe Molina
Horhe Molina

Španska policija je prošle godine pokenula istragu i akciju pod nazivom "Oikos" zbog sumnji da je nekoliko mečeva španskog fudbala u sezoni 2018/19 bilo namješteno.

Prestertnuti razgovori pokazali su da su sumjive poslove radili nekadašnji igrači - Karlos Aranda i Raul Bravo, koji su se, zahvaljujući poznanstvima u klubovima, interesovali za ishode pojedinih utakmica i ulagali novac na kladionicama, ali su, takođe, i za povjerljive informacije plaćali svojim insajderima...

Pod lupom je od danas i igrač Hetafea Horhe Molina, koji, navodno, znao da je njegov klub  platio 1,8 miliona eura sedmorici igrača Viljareala uoči njihovog međusobnog duela u posljednjem kolu.

Da bi se plasirao u LIgu šampiona, Hetafeu je bila potrebna pobjeda nad Viljarealom, ali uz uslov da Valensija ne pobijedi Valjadolid.

Pako Esteban, nekadašnji saigrač Moline u Elćeu, kazao je Karlosu Arandi da mu je Molina rekao da su igrači Viljareala dobili novac da izgube od Hetafea, čuje se u telefonskom razgovoru koji je presrela policija.

Esteban je rekao i Arandi da vjeruje da je Hetafe ponudio novac i Valjadolidu, ukoliko uspije da otkine bod Valensiji.

Policija je, zbog toga, dobila nalog da zaplijeni telefon Horhea Moline, jer vjeruje da može da nađe još sumnjivih podataka.

Molina i Hetafe su demantovali optužbe.

Na ruku im idu i rezultati mečeva - Valensija je pobijedila Valjadolid (2:0) i izborila Ligu šampiona, dok je Hetafe igrao neriješeno sa Viljarealom (2:2)... 

Preporučujemo za Vas