Zavjera protiv Liona? PSŽ, Marsej i Francuska izbacili "lavove" iz Evrope

Nekadašnji trener Liverpula i mnogih drugih klubova kaže da su predstavnici dva velika Lionova rivala kod francuskih vlasti isposlovali odluku da se takmičenje ne nastavi kako bi klub u kojem radi ostao bez Evrope
738 pregleda 0 komentar(a)
Fudbaleri Liona, Foto: Laurent Cipriani
Fudbaleri Liona, Foto: Laurent Cipriani

Francuski fudbalski trener Žerar Ulije, koji trenutno obavlja funkciju savjetnika u Lyonu, smatra da su PSŽ i Marsej inicirali da se sezona proglasi završenom.

Nekadašnji trener Liverpula i mnogih drugih klubova kaže da su predstavnici dva velika Lionova rivala kod francuskih vlasti isposlovali odluku da se takmičenje ne nastavi kako bi klub u kojem radi ostao bez Evrope.

“Oni su sklopili savez, a mislim da je, prije svega, u pitanju zavjera, plan da se eliminiše Lion. To se neće objelodaniti, jer je, mislim, uključena francuska država. Pratio sam sve konferencije za medije predsjednika Emanuela Makrona i premijera Eduarda Filipa, a oni nikada nisu pričali o sportu. I čisto slučajno na kraju je rečeno da Liga 1 ne može da se nastavi. To je bio prvi put da su pričali o sportu. Sve ovo je pomalo čudno”, rekao je Ulije, koji je bio i trener Liona.

Zbog odluke da se prekine prvenstvo, Lion neće igrati u evropskim takmičenjima prvi put poslije 1997. godine.

Lion je sezonu završio na sedmom mjestu.

Bonus video: