PSŽ je već jednom nadoknadio poraz od 3:1 protiv Reala

Dogodilo se to prije 26 godina, u sezoni 1992/93, u četvrtfinalu tadašnjeg Kupa Uefa.
0 komentar(a)
PSŽ - Real, Foto: Marca.com
PSŽ - Real, Foto: Marca.com
Ažurirano: 15.02.2018. 13:57h

Fudbaleri Pari Sen Žermena će u revanšu osmine finala Lige šampiona protiv Reala, 6. marta u Parizu, pokušati da nađu inspiraciju iz prošlosti, u pokušaju da nadomjeste poraz od 3:1 u prvoj utakmici.

Francuski klub je, naime, već jednom nadoknadio poraz od 3:1 od Reala u prvom meču!

Dogodilo se to prije 26 godina, u sezoni 1992/93, u četvrtfinalu tadašnjeg Kupa Uefa. Oklonosti su tada bile drugačije - PSŽ nije imao milijarde, nije bio u rukama arapskih šeika, za Real se nije vezao termin "galaktikosi", već su Madriđani proživljavali godine krize, nisu igrali Kup šampiona, bili su daleko od evropskog vrha...

Real je u Madridu u prvom meču slavio sa 3:1, golovima Emilija Butragenja, Ivana Zamorana i Mičela i našao se u sjajnoj poziciji pred revanš na "Parku prinčeva".

U Parizu je, međutim, "kraljevski klub" naletio na zamku - 4:1 su slavili Francuzi i plasirali se u polufinale.

Žorž Vea i David Žinola, koji je pogodio i u Madridu, donijeli su "svecima" priželjkivanih 2:0, a kada je Valdo Filjo u samom finišu postigao i treći gol, činilo se da ništa ne može da zaustavi Parižane.

Zamorano je, međutim, u sudijskoj nadoknadi smanjio na 3:1. Ispostavilo se, međutim, da Čileanac nije spasio Real, već da je samo odložio slavlje PSŽ-a - nekoliko sekundi kasnije Antoan Kombar pogodio je za 4:1 i spriječio produžetke.

Bonus video: