"Milioneri" aplaudirali praznim tribinama - evo kako se fudbal vratio na veliku scenu

Vanserijska klasa kakvu su demonstrirali Haland, Brandt, Azar, Gereiro i ostali fudbaleri Borusije Dortmund pokazala koliko je svijetu nedostajao vrhunski fudbal
5482 pregleda 0 komentar(a)
Aplauzi praznim tribinama: Fudbaleri Borusije, Foto: Martin Meissner
Aplauzi praznim tribinama: Fudbaleri Borusije, Foto: Martin Meissner

Vrhunski fudbal vratio se na najveću scenu, pred "bolno" praznim tribinama, ali uz vrhunsku klasu koju su demonstrirali Haland, Brandt, Azar, Gereiro i ostali fudbaleri Borusije Dortmund.

U velikom derbiju pokrajine Rur, "milioneri" su su razbili velikog rivala, ekipu Šalkea - 4:0.

Haland, možda i najveći prospekt evropskog fudbala, nastavio je nevjerovatni niz na debijima - prvi je pogodio u nastavku sezone poslije pandemije, postigao je gol i u svom prvom u Rurskom derbiju, a sve to pošto je zimus po do dolasku iz Red Bul Salcburga bio autor het-trika na debiju u "žuto-crnom" dresu u Bundesligi, pošto je dva puta pogodio na debiju za Borusiju u Ligi šampiona i jednom u Kupu Njemačke!

Sa kakvom lakoćom Haland postiže golove demonstrirao je i danas, jer je prije pogotka u 29. minutu imao svega 12 dodira sa loptom, dva više od golmana Šalkea Markusa Šuberta.

Borusija se potom poigravala protiv najljućeg rivala, a Haland, Azar, Brandt i portugalskli defanzivac Gereiro demonstrirali su visoku klasu. Pravi, vrhunski fudbal vratio se na veliku scenu, a nekadašnji sjajni njemački napadač Lukas Podolski napisao je najduhovitiji komentar - "Šalke 04", rezultatski aludirajući na puno ime kluba iz Gelzenkirhena - Šalke 04.

Ipak, način na koji je Haland proslavio gol nikoga nije mogao da ostavi ravnodušnim. Pred praznim tribinama najvećeg njemačkog stadiona, tradicionalno bez praznog mjesta u utakmici bilo kojeg takmičenja, 19-godišnji Norvežanin je istrčao, okrenuo se očekujući zagrljaj saigarača, ali su oni bili prisebniji od njega i slavili su igrom na distanci.

Gereiro je u posljednjim trenucima poluvremena pogodio na asistenciju Brandta, koji je imao završni pas i pri golu Azara u 48. minutu, da bi Gereiro postavio i konačan rezultat na dodavanje Halanda. On u devet utakmica Bundslige ima 10 golova iz svega 13 šuteva na gol.

Dirljiva scena i nakon utakmice - fudbaleri "milionera" aplaudirali su praznim tribinama.

"Zašto smo aplaudirali praznoj tribini najvatrenijih navijača, "žutoj stijeni"? Pa to je bio naš način podrške i pozdrava našim najboljim navijačima i prijateljima", objasnio je Haland.

Krenula je Bundesliga, krenule su i projekcije - Dortmund se nada kiksu Bajerna, jer je sjajnom serijom od pet pobjeda i gol razlikom 13:1, prišao lideru iz Minhena na bod. Bavarci sjutra gostuju Unionu u Berlinu.

Bezbjednosne mjere su u Njemačkoj podignute na visok nivo i svi su maksimalno poštovali propisane protokole.

Na sreću po Lajpcig, Bundesliga nije ukinula VAR, pa je Frajburg na "Red Buil areni" osvojio samo bod (1:1), jer je u 93. minutu poništen pogodak Koha, pošto je video snimak pokazao ofsajd.

Galerija

Bonus video: