Prvi čovjek La Lige: Trebalo bi slijediti primjer Bundeslige

Klubovi Primere su prošle nedjelje otvorili svoje centre za pojedinačne treninge, a već od danas mogu da počnu da rade u malim grupama
425 pregleda 0 komentar(a)
Havijer Tebas
Havijer Tebas

Prvi čovjek španske fudbalske lige Havijer Tebas čestitao je Bundesligi na povratku i istakao da je to primer koji bi trebalo slijediti.

Nakon dvomjesečne pauze zbog pandemije koronavirusa, Bundesliga je prošlog vikenda postala prva velika evropska liga koja je nastavila sezonu. Sve utakmice igrane su bez publike, pod striktnim pravilima radi zaštite od infekcije koronavirusa.

"Veoma sam zadovoljan. Čestitao sam izvršnom direktoru Bundeslige. Obavili su vrlo važan posao i veoma sam ponosan. To je primer koji treba slijediti", rekao je Tebas za španske medije.

Tebas neće imati poslednju riječ o tome da li Primera može da se nastavi. On želi da se utakmice igraju i ponedeljkom čemu se navijači protive.

"To će utvrditi zdravstvene vlasti. Želim da to bude što prije. Radimo na tome da se sezona nastavi od 12. juna. Nadam se da će se igrati i ponedjeljkom... Problem navijača više ne postoji u ovoj situaciji", istakao je Tebas.

Klubovi Primere su prošle nedjelje otvorili svoje centre za pojedinačne treninge, a već od danas mogu da počnu da rade u malim grupama.

"Igrači moraju biti fokusirani. Svaka nova faza vam omogućava da budete sa više ljudi i morate biti pažljivi. Uz mere koje imamo, praktično je nemoguće da bude zaraza tokom treninga", rekao je on.