Norveško čudo od igrača i džekpot za Real Madrid?

Napadač Borusije Erling Haland zanimljiv i najvećem klubu na planeti, ali nije sve tako jednostavno
2145 pregleda 0 komentar(a)
Haland, Foto: Marca
Haland, Foto: Marca

Napadač Borusije iz Dortmunda Erling Haland je čovjek o kojem se priča svakodnevno više od godinu, još od perioda kada je počeo da golgetersku klasu pokazuje u Salcburgu.

U međuvremenu, pred sam kraj 2019, potpisao je za Borusiju Dortmund, gdje je samo potvrdio da ga čeka blistava karijera. Kako je Borusija poznata kao klub koji igrače učini boljim i onda ih proda za ogroman novac, jasno je da neće proći mnogo prije nego Norvežanin napusti „milionere”.

Možda se to dogodi već na ljeto, a među zainteresovanima je Real Madrid...

„Marka”, list naklonjen Realu, analizirao je Halanda i naveo razloge zbog kojih bi „kraljevski klub” trebalo da ga dovede, ali i one zašto to ne mora da uradi...

BROJKE I INSTINKT „UBICE”

Prvi razlog zašto je Haland igrač za Real može da se nađe u brojkama. Od kada je stigao u Dortmund, postigao je 10 golova na devet utakmica, za taj učinak mu je trebalo svega 13 šuteva. Lakoća kojom je sebe stavio u centar klupskog projekta je impresivna, piše „Marka”. Razlog broj dva je - to što ima svega 19 godina. Pred Halandom je preko desetak godina vrhunskog fudbala.

„Ako u Realu dokaže da je igrač za velika djela, onda je njegova karijera „osuđena” na uspjeh”, navodi „Marka”.

Treći razlog je taj što Haland ima ono što Real traži godinama - predstavlja idealnog nasljednika Karima Benzeme. Francuz je klupska legenda, prirodno je da Real misli na to ko će da dođe nakon njega... Bez obzira na to što su Haland i on drugačiji profili napadača. I posljednji razlog “za” je - Halandov sadašnji klub. Borusija je klub koji funkcioniše od prodaje i neće mnogo proći prije no mladog napadača izvede na tržište. To bi Realu, mada ne nužno, olakšalo pregovore.

FAKTOR „KRALJEVSKI KLUB”, PRITISAK...

Nisu zanemarljivi razlozi zbog kojih bi Real mogao i da odustane od Halanda, navodi „Marka”. Prvi razlog: iskustvo. Možda je Halandu rano za najveći klub na svijetu.

„Još golova u dresu Borusije i iskustvo igranja u Bundesligi bi mogli da budu dobra karta za Real”.

Pritisak je drugi razlog koji bi mogao da bude kamen spoticanja za Halanda. Igranje u Realu nije za svakog, osjetili su to na teži način i veliki asovi poput Gareta Bejla, Kake, Arjena Robena...

„Nigdje nije pritisak kao u Madridu. Halandova mladost može da bude pozitivna, ali nije isključeno ni da bude minus”, piše „Marka”.

Treći razlog je - minutaža. Da li je ona zagarantovana u Realu?

„Haland u Borusiji može da bude glavni lik godinama, a u Realu to ne ide tako jednostavno. Samo neka pogleda primjer Luke Jovića”, zaključila je „Marka”.

Bonus video: