Njemci predlažu revoluciju u finansijskom poslovanju fudbalskih klubova

Rumenige se te teme dotakao tokom intervjua za Skaj prošlog vikenda kada je podsjetio da je i (bivši predsjednik Uefa) Mišel Platini imao ideju da uvede ograničenje plata u Evropi po američkom modelu
4138 pregleda 0 komentar(a)
Njemci predlažu seleri kep, Foto: Lars Baron
Njemci predlažu seleri kep, Foto: Lars Baron

Predsjednik Fudbalskog saveza Njemačke Fric Keler i prvi čovjek Bajerna iKarl Hajnc Rumenige žele da predlože uvođenje ograničenja plata predsjedniku Evropske fudbalske unije (Uefa) Aleksanderu Čeferinu.

"Postoje apsurdne plate i naknade za transfer koje više nisu vjerodostojne. Moramo da razgovaramo o ograničavanju plata. Drago mi je što se u ovom pogledu slažem sa Rumenigeom. Napisaćemo pismo predsjedniku Uefa Aleksanderu Čeferinu", rekao je Keler novinarima, prenose mediji.

Rumenige se te teme dotakao tokom intervjua za Skaj prošlog vikenda kada je podsjetio da je i (bivši predsjednik Uefa) Mišel Platini imao ideju da uvede ograničenje plata u Evropi po američkom modelu.

"Međutim, u startu su nam rekli da se to ne može uskladiti sa zakonima o konkurenciji", dodao je Rumenige.

Sada Keler želi da pokuša da ubijedi Čeferina. Ograničenje plata, kako je dodao, može se postići samo uz pomoć Uefe.

"Krajnji rezultat mora biti uredba koja je u skladu sa evropskim pravom, a koja se odnosi na i na Veliku Britaniju", rekao je Keler.

On je naveo da želi i reformu pravila o finansijskom fer-pleju.

"Moramo ponovo da približimo profesionalni fudbal ljudima", rekao je Keler.

Bonus video: