Poljska gol mašina: Levandovski u lovu na rekord Gerda Milera

"Vjerujem da Levandovski može da ugrozi taj rekord, jer on konstantno daje golove. To je igrač koji nikada nije u golgeterskoj krizi", rekao je Đovane Elber, nekadašnji špic Bavaraca
560 pregleda 0 komentar(a)
Robert Levandovski, Foto: Beta/AP
Robert Levandovski, Foto: Beta/AP

Prvo kolo Bundeslige nakon pandemije koronavirusa pamtiće se po tome da je Robert Levandovski golom protiv Union Berlina zaokružio petu sezonu zaredom u kojoj je pogađao mrežu makar 40 puta.

Ta brojka, do koje je došao u 34 utakmice u svim takmičenjima, samo potvrđuje golgeterski kontinuitet Poljaka, jer je tek treći fudbaler u 21. vijeku koji je pet sezona u nizu na kvoti od 40 ili više pogodaka. Ispred njega su samo nedodirljivi - Lionel Mesi (10 sezona zaredom) i Kristijano Ronaldo, koji je prošle prekinuo niz od osam...

Popularni Leva želi sve trofeje s Bajernom, a do kraja sezone ima još jedan cilj - da stigne i prestigne legendu Gerda Milera. Bivši napadač Bajerna, popularni Bomber, jedini je fudbaler u istoriji Bundeslige koji je u jednoj sezoni dao 40 golova (u sezoni 1971/72). Levandovski je do sada postigao 26, a do kraja šampionata je ostalo osam kola - dovoljno ili ne da se dođe do rekorda?

"Vjerujem da Levandovski može da ugrozi taj rekord, jer on konstantno daje golove. To je igrač koji nikada nije u golgeterskoj krizi", rekao je Đovane Elber, nekadašnji špic Bavaraca i dodao:

"Nevjerovatno je koliko je Levandovski fokusiran. Impresioniraju me njegova mirnoća i karakter", kaže Brazilac.

Levandovski je treći na vječnoj listi strijelaca Bundeslige sa 221 golom na 306 utakmica. Ispred njega su samo Klaus Fišer (268) i nedodirljivi Miler, koji se upisao 365 puta.

Interesantno je i to da je Levandovskom kriza zbog pandemije koronavirusa pomogla da jurnjava za rekordima postane realnost, jer je krajem februara Bajern objavio da ga čeka rutinska operacija koljena koja će ga odvojiti od terena oko mjesec.

U međuvremenu je fudbal zaustavljen, a bivši igrač Borusije iz Dortmunda se oporavio i uhvatio zalet za nastavak...

Bonus video: