Zaneti: Adrijano je moj najveći poraz

"Nastavio je da igra, pogađa i golove posvećuje ocu, ali nakon tog poziva ništa nije bilo isto. Nismo uspjeli da ga izvučemo iz depresije", ističe legendarni Argentinac
1353 pregleda 0 komentar(a)
Zaneti i Adrijano, Foto: Inter.it
Zaneti i Adrijano, Foto: Inter.it

Havijer Zaneti je legenda Intera, kapiten kojem se divila Evropa, kojeg su poštovali svi saigrači i protivnici.

Argentinac je imao karijeru bez mrlje, a kao najveći poraz naveo je onaj koji nema mnogo veze s terenom - žali što bivšeg saigrača Adrijana nije sačuvao svih problema koje je imao u životu.

"Kada je dao gol Realu u prijateljskoj utakmici, rekao sam sebi da je on novi Ronaldo. Ali, dolazio je iz favela i to me plašilo, jer sam vidio koliko je opasno tamo. Kada postanete bogati, a prethodno niste imali ništa, sve postane podmuklo", kaže Zaneti i dodaje:

"Kada je Adrijano dobio poziv u kojem mu je rečeno da mu je umro otac, bili smo u sobi. Bacio je telefon i počeo da vrišti. I danas mi je loše kada se toga sjetim. Od toga dana smo Masimo Morati (bivši predsjednik Intera) i ja na njega gledali kao na mlađeg brata. Nastavio je da igra, pogađa i golove posvećuje ocu, ali nakon tog poziva ništa nije bilo isto. Nismo uspjeli da ga izvučemo iz depresije. To je moj najveći poraz, osjećao sam se nemoćno”, ističe Zaneti.

I Zaneti je imao teško djetinjstvo.

"Pomagao sam ocu, zidao sam i raznosio mlijeko. Vrijeme provedeno radeći s njim spada među najbolje periode mog života. To je jedna od stvari u kojima sam najviše uživao. Ne samo zato što sam mu mogao da mu pomognem i budem s njim, već i zato što sam iz prve ruke vidio veliku žrtvu kako bi izdržavao porodicu. Sjećam se da me alarm budio u četiri sata ujutro kako bih radio, onda bih išao u školu u osam sati, a poslijepodne trenirao”, istakao je Zaneti, sada potpredsjednik Intera.

Bonus video: