Šta će biti sa Jovetićem: Monako mora da proda čak 30 igrača za 50 miliona eura

Monako je ostao bez evropske scene i značajnog izvora finansiranja, a ima ogroman budžet za plate (treći u Francuskoj, iza PSŽ-a i Liona), tako da je pred čelnicima "kneževa" težak fudbalsko-poslovni zadatak - da u ljetnjem prelaznom roku proda čak 30 igrača
5731 pregleda 0 komentar(a)
Stevan Jovetić
Stevan Jovetić

Poznat kao klub koji je vodio uspješnu poslovnu politiku posljednjih godina, lansirajući mlade igrače, Monako je došao u situaciju kakva se ne pamti na najvećoj sceni - na prvom okupljanju ekipe nakon pauze zbog koronavirusa trebalo bi da se pojavi čak 60 igrača!

Toliko, naime, klub iz Monte Karla ima fudbalera pod ugovorom, računajući i one koji bili na pozajmicama.

Monako je ostao bez evropske scene i značajnog izvora finansiranja, a ima ogroman budžet za plate (treći u Francuskoj, iza PSŽ-a i Liona), tako da je pred čelnicima "kneževa" težak fudbalsko-poslovni zadatak - da u ljetnjem prelaznom roku proda čak 30 igrača, javlja AFP.

Cilj je da se od transfera zaradi 50 miliona eura.

Kako javljaju francuski mediji, najveće interesovanje je, međutim, za igrače kojih Monako ne želi da se odrekne - Benou Badiašila, Visam Ben Jedera, Benjamin Henriksa, Jusufa Fofana i Foda Balo-Turea, dok se niko ne interesuje ta Sidibea, Bareku, Šadlija, Pelea, Ait Benasera i Aholua, te Glika, Žemersona i Žorža.

Prema navodima francuskih medija, trener Robert Moreno računa na Stevana Jovetića, ali će pokušati da dovede napadača, jer je, kako piše AFP, nesiguran da li će crnogorski as, nakon serije povreda, moći da iznese cijelu sezonu. Isti slučaj je i sa mladim Italijanom Pjetrom Pelegrijem, koji je konstantno povrijeđen od dolaska iz Đenove prije godinu i po...

Bonus video: