Od Danske do Španije: Evo kada se nastavljaju evropske lige

Osim Francuza, Holanđana, Belgijanaca, Škota i Velšana, koji su prekinuli prvenstva, sve ostale nacionalne fudbalske lige u Evropi trebalo bi do sredine juna da budu u pogonu
1590 pregleda 0 komentar(a)
Fudbal se pokalo vraća na scenu, doduše bez publike, Foto: Gazzetta dello sport
Fudbal se pokalo vraća na scenu, doduše bez publike, Foto: Gazzetta dello sport

Fudbal se polako oslobađa iz kandži koronavirusa.

Ne računajući Bjeloruse, koji nisu ni prekidali prvenstvo, Njemce koji su krenuli 16. maja, Čehe koji su počeli danas, te Francuze, Holanđane i Belgijance koji su odlučili da prekinu prvenstva, sve ostale lige se polako pripremaju za nastavak sezone.

Danas je stigla i najvažnija odluka, španska La liga, jedna od pet najboljih liga u Evropi, ima dozvolu da startuje 8. juna. Kada su u pitanju najjači šampionati, čekaju se još italijanska Serija A i engleska Premijer liga, za koje se očekuje da će biti nastavljene sredinom juna.

A ostali?

Ovo je spisak šampionata koje su odredile datume nastavka.

U srijedu, 27. maja, utakmicom Ujpešt - Ferencvaroš, nastavlja se fudbal u Mađarskoj, samo dan kasnije kreću Danci, a 29. maja Poljaci.

Već naredni dan, u subotu 30. maja nastaviće se lige u Crnoj Gori i Srbiji, 2. jun je rezervisan za Austrijance, 4. juna nastaviće Portugalci, 5. juna kreću Slovenci, dan kasnije Hrvati i Grci, a znaju se i datumi nastavka u Turskoj (12. jun), Norveškoj (16. jun), Švajcarskoj (20. jun), Rusiji (21. jun) i Finskoj (1. jul).

Bonus video: