Crnogorac podigao prvi pehar u Evropi u eri korona krize

Boris Kopitović je imao zapaženu ulogu u pobjedi BATE Borisova u finalu Kupa Bjelorusije
5930 pregleda 2 komentar(a)
Milić i Kopitović slave sa peharom
Milić i Kopitović slave sa peharom
Ažurirano: 24.05.2020. 20:08h

Prvi trofej u eri pandemije korona virusom podigao je crnogorski štoper Boris Kopitović.

On je bio akter finala Kupa Bjelorusije u kojem je njegov BATE Borisov u posljednjim sekundama produžetaka savladao aktuelnog šampiona, Dinamo Brest 1:0.

Na neutralnom Dinamo stadionu u Minsku gledan je zanimljiv i dinamičan fudbal sa gledaocima na 25 odsto popunjenim tribinama.

BATE, koji je u prošlom kolu Višaje lige lako sa 3:1 slavio na gostovanju u Brestu, trudio se da i u finalu Kupa drži loptu. Ipak, Brest je bio neuporedivo opasniji u odnosu na prvenstvenu utakmicu u kpjoj su zbog Kupa odmarali četiri prvotimca.

Kopitović je u igru ušao u 42. minutu, a od 80. je krenuo period najbolje igre. Tada je srpski internacionalac Filipović propustio dobru priliku glavom da bi u posljednjem minutu regularnog dijela rezervista Laptjov došao u kolosalnu šansu ali je upravo Kopitović uklizvanjem skratio prostor za udarac pa je lopta prohujala tik pored desne stative.

Na samom startu produžetaka Dinamo je imao prečku nakon slobodnjaka Savickija sa 17 metara, da bi i golman Bresta Ignatovič u narednom napadu sjajnom intervencijom spasao gol nakon udarca Skaviša.

Taman kada se mislilo da će o pobjedniku odlučivati penali, stvorila se gužva pred goloim Bresta, Kopitović je uspio da dođe do lopte ali je izblokiran. Lopta se odbila na nogu Volkovu za pehar BATE Borisovu.

Kopitović je u BATE Borisovu od početka ove sezone. Njegov klub je četvrti put osvojio Kup. Dinamo Brestu je ovo treće finale KUpa protiv BATE Borisova, dva prethodna je dobio.

Bonus video: