RASPODJELA U EVROPSKIM TAKMIČENJIMA

ABA liga tražila još jedno mjesto u Evrokupu, Mornar čeka odluku

Crvena zvezda je učesnik Evrolige i naredne sezone, Partizan ima garantovano mjesto u Evrokupu, vjerovatno i Budućnost Voli, kao drugoplasirani tim regularnog dijela sezone
3933 pregleda 1 komentar(a)
Lens Heris (Mornar), Foto: Mornar/Media Pro
Lens Heris (Mornar), Foto: Mornar/Media Pro

Predsjednik ABA lige Domagoj Čavlović rekao je da su on i njegovi saradnici vodili "neke razgovore sa Evroligom oko broja učesnika u Evrokupu".

Nakon današnje odluke da se evropska sezona prekine ostaje samo dilema ko će predstavljati eks-Ju scenu u drugom po rangu takmičenju.

Crvena zvezda je učesnik Evrolige i naredne sezone, Partizan ima garantovano mjesto u Evrokupu, vjerovatno i Budućnost Voli, kao drugoplasirani tim regularnog dijela sezone.

ABA liga je do sada imala tri mjesta, a četvrtu poziciju na tabeli dijelili su Mornar, Cedevita Olimpija i Primorska.  

''Naši razgovori sa Evroligom su bili u smeru još jednog mjesta za Evrokup, nisu nam mogli ništa obećati. Vidim da su se neke ekipe odlučile za FIBA Ligu šampiona, pa je moguće da dobijemo još jednu pozivnicu. Cedevita Olimpija i Mornar su četvrti i peti klub, pa bi bilo dobro da dobijemo četiri naše ekipe u Evrokupu'', izjavio je Čavlović za "Telegraf".

Odluka o ABA ligi biće donijeta 27. maja, ali je gotovo izvjesno da će se sezona prekinuti.

"Mislim da ne bi trebalo forsirati. Kod nas je specifično što timovi nisu iz istih država, puno je striktnije i komplikovanije. Koliko sam ja shvatio iz dokumenta Evrolige, oni ponavljaju sezonu tako da se na neki način krše i naše propozicije. Treba tu biti pametan i donijeti pravu odluku", kazao je Čavlović.

Preporučujemo za Vas