fudbalska liga se nastavlja u subotu

Biće gledalaca na crnogorskim stadionima

CFL će se restartovati 30. maja, nakon 84 dana pauze, a 13 kola, kao i polufinale i finale Kupa, odigraće se do 2. avgusta
4978 pregleda 2 komentar(a)
Budućnost će juriti titulu s navijačima, Foto: Luka Zeković
Budućnost će juriti titulu s navijačima, Foto: Luka Zeković

Telekom Prva crnogorska fudbalska liga se nastavlja u subotu, i to pred navijačima! To je saopštio premijer Crne Gore Duško Marković na današnjoj pres konferenciji.

- Biće dozvoljene svadbe, krštenja, ograničen broj publike na sportskim događajima, uz odgovarajuće mjere - rekao je Marković.

Prije nešto više od mjesec je djelovalo nezamislivo da će se sezona nastaviti u bilo kom sportu u Crnoj Gori, a kamoli da će biti navijača na tribinama. Odbojkaški i Rukometni savez Crne Gore su poništili takmičenja 22. aprila, a iako su u međuvremenu dozvoljeni treninzi, isto je uradio i Košarkaški savez 14. maja nakon konsultacija sa klubovima.

Sezona će se vjerovatno nastaviti u vaterpolu (odluka će biti donijeta do kraja ove sedmice), ali je fudbal, kao i u Evropi, još jednom dokazao da je ispred svih sportova.

CFL će se restartovati 30. maja, nakon 84 dana pauze, a 13 kola, kao i polufinale i finale Kupa, odigraće se do 2. avgusta. Baraž za popunu elitnog ranga biće održan 3. i 8. avgusta.

Sada je ostalo samo da se odredi koliko gledalaca će biti dozvoljeno na stadionima, mada ove sezone daleko od toga da su bili ispunjeni. Budućnost je lider sa 11 bodova više od dvostrukog uzastopnog šampiona Sutjeske.

Preporučujemo za Vas