Mnogo je razloga zbog kojih fudbal mora da se nastavi u Italiji

Gravina je istakao i to da će nastavak fudbala zaštititi radna mjesta 100.000 ljudi, prava 1,4 miliona članova kluba i protok novca od 4,7 milijardi eura

335 pregleda 0 komentar(a)
Foto: AP
Foto: AP

Predsjednik Fudbalskog saveza Italije (FIGC) Gabrijele Gravina rekao je da fudbalski sektor osigurava zapošljavanja i predstavlja važan ekonomski faktor u zemlji te da bi zbog toga italijanska liga trebala da se nastavi, javlja Anadolu Agency (AA).

U svom članku na web-stranici “Ripartelitalia”, Gravina ističe da je fudbal najtraženiji sport u Italiji i da se to odražava i na ekonomske pokazatelje pa se i federacija odlučno bavi ovim pitanjem.

Navodeći da će, ako lige ne počnu što prije, fudbal pretrpjeti nenadoknadivu štetu i gubitak od oko 500 miliona eura, Gravina je istakao i to da će nastavak fudbala zaštititi radna mjesta 100.000 ljudi, prava 1,4 miliona članova kluba i protok novca od 4,7 milijardi eura.

Dodao je kako na tom planu blisko sarađuju s vlastima.

“Nije teško analizirati šta proizvodi italijanski fudbal i zašto FIGC uporno želi ponovno pokretanje liga. To je u našem DNK i u našem imenu”, poručio je Gravina.

U Italiji, gdje je liga prekinuta 9. marta zbog izbijanja COVID-19, biće održan sastanak s vladom, savezom i menadžerima lige kako bi se utvrdio datum kada će se nastaviti prvenstvo.

gabriele gravinaserija a

Bonus video: