Šest klubova može u Evropu, zahtjevi Iskre i Petrovca moraju na doradu

Licence dobili Sutjeska, Budućnost, Zeta, OFK Titograd, Podgorica i Breznica

624 pregleda 0 komentar(a)
Iskra će morati da dopuni prijavu, Foto: Savo Prelević
Iskra će morati da dopuni prijavu, Foto: Savo Prelević

Šest crnogorskih fudbalskih klubova - FK Sutjeska, FK Budućnost, FK Zeta, OFK Titograd, FK Podgorica, kao i Ženski fudbalski klub Breznica, dobilo je licencu za nastup u evropskim takmičenjima naredne sezone, saopštila je komisija za licenciranje FSCG.

Osim njih, za licencu Uefe aplicirala su još dva kluba, Iskra i Petrovac, ali su njihovi zahtjevi odbijeni, uz pravo žalbe.

"Zahtjev za izdavanje licence za UEFA klupska takmičenja za sezonu 2020/21 odbijen je u prvostepenom postupku za OFK Petrovac zbog neispunjavanja dijela finansijskih kriterijuma, dok je FK Iskra odbijen zbog nepoštovanja rokova propisanih Pravilnikom o licenciranju i nedostavlajanja kompletne dokumentacije u dijelu sportskih kriterijuma", navodio se u saopštenju.

Komisija je razmatrala dostavljenu dokumentaciju i dokaze za svih pet kriterijuma, pojedinačno - sportskih, infrastrukturnih, personalno-administrativnih - na osnovu izvještaja eksperata.

FK Rudar nije aplicirao za licencu Uefe i neće naredne sezone moći da igra u Evropi, sve i da to pravo ostvari plasmanom na tabeli. Pljevljaci su trenutno na četvrtom mjestu.

Bonus video: