Italijani rekli „è fatta": Juve i Milan otvaraju novo poglavlje, finale Kupa 17. juna, Serija A od 20. juna

Nakon video sastanka ministra sporta i mladih Vinćenca Spadafore sa čelnicima Saveza, liga, predstavnicima igrača, trenera i sudija, koji je počeo u 18.30 časova, dogovoreno je da se takmičenje i definitivno nastavi

1513 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Beta/AP
Foto: Beta/AP

Nakon Premijer lige i Primere, i posljednja „liga petice” koja se čekala je dobila zeleno svjetlo za nastavak - Serija A.

Nakon video sastanka ministra sporta i mladih Vinćenca Spadafore sa čelnicima Saveza, liga, predstavnicima igrača, trenera i sudija, koji je počeo u 18.30 časova, dogovoreno je da se prvenstvo nastavi 20. juna.

Po dekretu Vlade Đuzepea Kontea, sportska takmičenja ne smiju da počnu prije 14. juna, ali je Spadafora dao dozvolu da se krene dan ranije, ako se ispune svi uslovi koje je obećao Fudbalski savez Italije (FIGC).

To će se i dogoditi - 13. juna "kalćo" se vraća, utakmicom polufinala Kupa Italije, između Juventusa i Milana.

Da kasnije igraće Napoli i Inter, a prije početka Serija A odigraće se i finale Kupa, 17. juna u Rimu.

Ostalo je još da se riješi pitanje TV prenosa, jer je ministar sporta tražio da se omogući besplatno gledanje utakmica, kako bi se izbjegla masovnija okupljanja navijača u barovima.

Do kraja Serije A je ostalo 12 kola, a vodi Juventus sa 63 boda, jednim više od Lacija, a devet od Intera, koji ima meč manje.

Serija B, Serija C i Serija A za žene će se takođe nastaviti, ali datumi još nisu definisani.

Bonus video: