Reflektori, prazne tribine, pet izmjena: CFL se vraća nakon dva i po mjeseca


U prvom kolu nastavka domaćeg prvenstva nakon prekida zbog koronavirusa večeras se u 20 časova sastaju Petrovac - OFK Titograd, Zeta - Rudar, Kom - Sutjeska i Budućnost - Grbalj, dok u 20.30 igraju Podgorica i Iskra

2967 pregleda 1 komentar(a)
Draško Božović, Foto: Savo Prelević
Draško Božović, Foto: Savo Prelević

Prvi put u istoriji svi mečevi jednog kola igraće se pod svjetlošću reflektora, prvi put u istoriji sve utakmice iste runde igraće se bez prisustva publike. Noću, u sablasnoj atmosferi - tako će izgledati povratak fudbala u Crnoj Gori.

Samo ove subote, međutim, CFL će dijeliti sudbinu većine evropskih nacionalnih šampionata, jer se očekuje da bi već od srijede i mečeva 25. kola svi zainteresovani mogli na tribine. A zainteresovanih, sudeći po dosadašnjem dijelu sezone, ali većini prethodnih, nema previše.

Kako god, fudbal u Crnoj Gori nastavlja gdje je stao 13. marta, dva dana pošto je na globalnom nivou proglašena pandemija koronavirsa. I to je, sama po sebi, dobra vijest, s obzirom na to da je u jednom momentu mogućnost prekida prvenstva djelovala sasvim realno.

- Najpravednije je da se sve riješeni na terenu, kada je već situacija čista i kada ne postoji mogućnost da se ponovo zarazimo i da dođe do komplikacija - ocijenio je trener Budućnosti Mladen Milinković.

U predstojeći fudbalski maraton, koji će trajati do početka avgusta, njegova ekipa ulazi sa “pol pozicije” - ima 11 bodova više od drugoplasirane Sutjeske, 17 od trećeplasirane Iskre, a vrlo je zainteresovana i za trofej u Kupu

- Osvajanje dva trofeja u jednoj sezoni, prvi put u istoriji Budućnost, veliki je izazov za nas i daćemo sve od sebe da to ostvarimo. Ipak, naš prevashodni cilj je da završimo započeti posao u prvenstvu - dodao je Milinković.

Prva stanica da putu ka tituli za “plave” je, barem po tabeli, najlakša moguća - u duelu prvog i posljednjeg pod Goricom večeras u 20 časova gostuje Grbalj.

Trener domaćih je, ipak, maksimalno oprezan - i kada je u pitanju večerašnji rival, i kada je u pitanju trka za titulu...

- Razlika nije tako velika kao što izgleda - svako svakog može da pobijedi i ako se neka ekipa malo opusti, može da bude kažnjena. Zato je oprez i ozbiljnost ono što zahtijevam od mojih fudbalera.

Drugoplasirana Sutjeska gostuje Komu - još jednoj ekipi koja je u “crvenoj zoni”, koja je pretposljednja sa četiri boda više od Grblja. Na Zlatici će “debitovati” reflektori, koji su postavljeni tokom pauze.

- Ovo je kao novi početak prvenstva, a svaki početak je značajan. Zaostajemo na vrhu, ali gledamo samo sebe i nismo previše opterećeni. Pokušaćemo do kraja sezone da uradimo sve što je u našoj mogućnosti i nadam se da ćemo osvojiti barem jedan trofej - kaže Damir Kojašević, ofanzivac Sutjeske.

Petrovac igra protiv OFK Titograda - duel ekipa koje su na ivici baraža za opstanak, a slično je i u sudaru Zete i Rudara na Trešnjici, s tim što su u pitanju ekipe koje su bliže evropskoj zoni. I ta dva meča počinju u 20 časova.

Pola sata kasnije (20.30), uz direktan TV prenos, na “DG areni” igraju Podgorica i Iskra.

Danilovgrađani su jednom nogom već u Evropi, mjestu kojem želi da se približi tim iz Lješkopolja.

- Rano je da pričamo o Evropi, a ne treba zaboraviti da imamo šansu i u Kupu. Za sada je najvažnije da smo dobro radili u pauzi, da svi igrači zdravi dočekuju nastavak - kazao je trener Podgorice Vojislav Pejović.

Upravo je Podgorica veliki dužnik Iskre, pošto je jesenas eliminisala u četvrtfinalu Kupa golom u posljednjem minutu.

- Odlično smo trenirali tokom mini-priprema i spremni dočekujemo nastavak. Čeka nas težak meč protiv Podgorice, ali mislim da smo bolji i da ćemo slaviti - ističe defanzivac Iskre Miloš Drinčić.

U zapisniku utakmice može da se nađe maksimalno 20 igrača po ekipi, a treneri će imati pravo da izvrše po pet izmjena.

Parovi 24. kola

ZETA - RUDAR (20 h) Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica)

KOM - SUTJESKA (20) Sudija: Savo Vujović (Cetinje)

PETROVAC - OFK TITOGRAD (20) Sudija: Milovan Milačić (Kotor)

BUDUĆNOST - GRBALJ (20) Sudija: Miloš Bošković (Podgorica)

PODGORICA - ISKRA (20.30 TV) Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica)

Bonus video: