Šest golova Borusije, het-trik Sanča u drugom poluvremenu

Čak sedam golova viđeno je u drugom poluvremenu utakmice u Paderbornu, a "milioneri" su oborili klupski rekord

1697 pregleda 0 komentar(a)
Sančo je bio nemilosrdan u Paderbornu, Foto: Flashscore.com
Sančo je bio nemilosrdan u Paderbornu, Foto: Flashscore.com
Ažurirano: 31.05.2020. 21:27h

Borusija Dortmund se porazom u derbiju sa Bajernom u prošlom kolu oprostila od titule, ali se ekipa brzo povratila, pošto "milionerima" slijedi teška borba za mjesto u Ligi šampiona.

"Milioneri" su slavili u Paderbornu 6:1, koji je remizirao u sve tri prethodne utakmice od nastavfka Bundeslige. Tačnije, Borusija je deklasirala "fenejraša", koji je tako vezao i 10. utakmicu bez pobjede.

Borusija je već postavila klupski rekord nakon 29 kola sa postignutih 80 pogodaka ove sezone, trebaju još tri u narednoih pet da bi oborla rekord kluba.

Borusija ima 60 bodova, sedam manje do Bajerna a četiri više od imenjakinje iz Menhengaldbaha i Bajera u zoni Lige šampiona.

Paderborn je na osam bodova ispod zone baraža a danas je odolijevao do poluvremena. tačnije 54. minuta kada je pogodio Torgan Azar.

Tri minuta kasnije Džejdon Sančo je postigao prvi od tri gola. To je njegov prvi het-trik u karijeri a najmlađi je u Bundesligi došao do 30 pogodaka. Po 15 pogodaka i asistencija ako Sančo ove sezone, nije zabilježeno u statistici Bundeslige

Hinemajer je u 72. smanio sa penala, ali je u narednom napadu Sančo opet pogodio.

Do kraja su pogađali Akimi (81), Šmelcer (85) i Sančo koji je het trik kompletirao u prvom minutu nadoknade.

Bonus video: