Grbić: Niko još ni ne pomišlja da slavi titulu

Odavno smo fokusirani isključivo na sebe i svoje partije, jer dok god mi pobjeđujemo manje je bitno što rade naši konkurenti - kaže napadač Budućnosti Petar Grbić

1239 pregleda 2 komentar(a)
Grbić je protiv Grblja postigao peti gol u sezoni, Foto: Savo Prlević
Grbić je protiv Grblja postigao peti gol u sezoni, Foto: Savo Prlević

Na 12 kola prije kraja Budućnost ima ogromnih, rekordnih 13 bodova prednosti u odnosu na aktuelnog šampiona Sutjesku - da li iko više u crnogorskom fudbalu vjeruje da uopšte i dalje postoji borba za titulu?

Podgoričani imaju sve na svojoj strani, nije ih omela ni pauza zbog pandemije koronavirusa, pa je pobjeda protiv Grblja prije dva dana, četvrta zaredom, vjerovatno ubila svaku nadu najvećem rivalu da može da poremeti planove lideru. Sutjeska je uz to remizirala na Zlatici, čak je i gubila 3:1 do 88. minuta.

- Nismo očekivali da će Sutjeska odmah kiksati, mada nismo o tome mnogo ni razmišljali. Odavno smo fokusirani isključivo na sebe i svoje partije, jer dok god mi pobjeđujemo i igramo na nivou koji želimo, manje je bitno što rade naši konkurenti - rekao je Petar Grbić, strijelac jedinog gola protiv Grblja.

Pogodak Grbića je bio atraktivan sa dvadesetak metara u dalji ugao.

- Zadovoljan sam, dao sam lijep gol, ali lijep je svaki koji vašoj ekipi donese trijumf, što je najvažnije.

Plus 13 u odnosu na dvostrukog uzastopnog šampiona garantuju mir, ali...

- Meč po meč, tri boda po tri boda - tako radimo cijele sezone. Nijednom se nismo opustili, nećemo ni sada, jer za to nema potrebe. Istina, 13 bodova je ogromna prednost, ali slavićemo tek kada bude gotovo. Neka bude da nam je u ovom momentu jedna ruka na šampionskom peharu - kaže Grbić.

Grbalj nije bio bezopasan pod Goricom, niti je Budućnost bila na nivou većeg dijela sezone.

- Bilo je mučno igrati taj meč, koji je došao nakon velike pauze. Osjećali smo se kao da je prijateljska utakmica koja je došla usred priprema, pa se samo razmišlja o tome da ostanemo zdravi, da nakon 90 minuta ne bude povreda...

Rano smo poveli, mogli smo i brzo da povedemo 2:0, Draško Božović je pogodio prečku... Nismo kasnije imali željeni ritam, ali sve to je očekivano za ovaj momenat. I Grbljani su prijetili, stvorili nekoliko šansi, ali oni tradicionalno najbolje igraju pod Goricom.

Poznato je da ih Budućnost posebno inspiriše.

„Plave” u srijedu čeka gostovanje OFK Titogradu, a onda za vikend derbi kod kuće protiv Sutjeske.

- I da osvojimo šest bodova u ta dva duela, ni tada se nećemo opustiti. Titograd je uvijek neugodan za Budućnost, posebno na svom terenu, a i pozicija na tabeli mu je takva da je jasno da mu gori pod nogama. Sutjeska?

Rano je da mislimo o Nikšićanima, ali bi bilo dobro da u najveći derbi uđemo poslije pobjede na Starom aerodromu - jasan je iskusni napadač.

Budućnost juri i trofej u Kupu. Stigla je do polufinala, zajedno sa Sutjeskom, Podgoricom i Petrovcem.

- Želja nam je dupla kruna, bila bi to prva za Budućnost u samostalnoj Crnoj Gori, a ambicije ovakvog kluba uvijek moraju da budu najveće. Ali, ne mislimo sada na Kup, jer još ni ne znamo s kime ćemo igrati u polufinalu. Žao mi je što se u polufinalu igra jedna, a ne dvije utakmice, jer mislim da smo u 180 minuta u prednosti u odnosu na sve protivnike, da smo najjači. Ipak, ne mijenja to ništa - siguran sam da smo favoriti u svakom meču, ali nam treba vrijeme da dođemo do forme koju želimo - zaključio je Grbić.

Omladinska škola: Kvalitet će biti jedino mjerilo

Deveti maj je bio poseban datum za Petra Grbića - postao je direktor omladinske škole Budućnosti, ali i potpisao novi dvogodišnji ugovor. Nova funkcija i novi izazov za 31-godišnjeg fudbalera.

- Budućnost je moj dom, ovdje vidim sebe u budućnosti i radujem se novom izazovu. Nisam mislio da će se to sada dogoditi, ali ljudi iz kluba su mi ukazali čast. Vjerujem da mogu da doprinesem da omladinska škola Budućnosti bude na ponos svih nas - rekao je Grbić i nastavio:

- Cilj mi je da vratim povjerenje roditelja u Budućnost, da ih ubijedim da je ovaj klub najbolja sredina za njihovu djecu, bilo da su iz Podgorice, sa sjevera Crne Gore... Neće biti lako, ali svakog dana radimo na tome. Garantujem da će kvalitet biti jedino mjerilo. Nije to uvijek bio slučaj, mogao sam to ranije da osjetim na svojoj koži - istakao je Grbić.

Na klupi Budućnosti je u duelu protiv Grblja bio i kadet Balša Tošković.

- Sugerisao sam treneru Mladenu Milinkoviću da obrati pažnju na njega, ima tu još momaka koje pratimo. Naredne sezone će na terenu u svakom momentu morati da budu dvojica igrača mlađih od 21 godine, trojica na klupi, i polako se i za to pripremamo. Budućnost mora da se oslanja na igrače iz svoje škole, najbolji primjer za to je sadašnji kapiten Stefan Milić - kaže Grbić.

Bonus video: