FSCG: Dozvoljeno do 200 gledalaca na stadionima

"Prilikom boravka na stadionima između gledalaca moraju da budu najmanje dvije prazne stolice u istom redu, odnosno jedan prazan red ukoliko gledaoci sjede u različitim redovima", kaže se u saopštenju FSCG

530 pregleda 1 komentar(a)
Detalj sa meča Budućnost - Grbalj, Foto: Savo Prelević
Detalj sa meča Budućnost - Grbalj, Foto: Savo Prelević

Utakmice fudbalskih takmičenja u organizaciji Fudbalskog saveza Crne Gore i Udruženja klubova FSCG u svim kategorijama će se u narednom periodu igrati se uz prisustvo ograničenog broja gledalaca, saopšteno je iz FSCG.

"Shodno odlukama Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti od 1. juna dozvoljeno je okupljanje do 200 ljudi na otvorenim i zatvorenim javnim površinama, odnosno prisustvo do 200 gledalaca na sportskim manifestacijama uz obavezno poštovanje fizičke distance od dva metra i drugih preporuka u skladu sa uputstvom Instituta za javno zdravlje”, navodi se na sajtu Fudbalskog saveza.

FSCG je tako dopunio Smjernice za organizaciju utakmica tokom pandemije COVID-19 odredbama koje se odnose na prisustvo gledalaca.

"Prilikom boravka na stadionima između gledalaca moraju da budu najmanje dvije prazne stolice u istom redu, odnosno jedan prazan red ukoliko gledaoci sjede u različitim redovima", kaže se u saopštenju FSCG.

Crnogorsko fudbalsko prvenstvo nastavljeno je za vikend bez prisustva publike, a navijači na stadione mogu već u srijedu kada se igraju utakmice 25. kola.

Bonus video: