Povratak, posljednja faza: Kreću pripremne utakmice

Neki klubovi, poput Lestera, već su najavili da će igrati pripremne utakmice kako bi igrači što spremniji dočekali nastavak prvenstva u kojem je ostalo još punih devet kola

379 pregleda 0 komentar(a)
Fudbaleri Lestera, Foto: AP
Fudbaleri Lestera, Foto: AP

Klubovima Premijer lige dopušteno je igranje pripremnih utakmica uoči nastavka prekinutog prvenstva, koji je predviđen za 17. jun, objavili su u utorak britanski mediji.

Klubovi će pri odigravanju ovih mečeva morati strogo da se pridržavaju epidemioloških mjera koje uključuju zahtjeve da igrači sami dolaze na stadione u svojim automobilima i već odjeveni za nastup, te da do stadiona mogu doći za najviše 90 minuta.

Suđenje će biti prepušteno klupskim trenerima, a svi igrači koji su bili uključeni moraju da budu testirani i mora biti utvrđeno da nisu pozitivni na Covid-19.

Neki klubovi, poput Lestera, već su najavili da će igrati pripremne utakmice kako bi igrači što spremniji dočekali nastavak prvenstva u kojem je ostalo još punih devet kola.

"Želim što spremniji dočekati nastavak. Organizovaćemo nekoliko pripremnih utakmica na svom stadionu, tako da se igrači što bolje prilagode", izjavio je trener Lestera Brendan Rodžers.

Bonus video: