Korak ka eliti: Dečić bolji od Bokelja u drugoligaškom derbiju

Lider slavio 2:1 protiv Kotorana i umakao im devet bodova na vrhu. Jedinstvo - Ibar 0:0, Jezero - Otrant-Olimpik 2:0, Arsenal - Lovćen 0:0, Mornar - Drezga 1:1

2007 pregleda 401 reakcija 0 komentar(a)
Fudbaleri Dečića, Foto: FK Dečić
Fudbaleri Dečića, Foto: FK Dečić

Nakon dva i po mjeseca pauze odigrano je kompletno kolo Druge lige, a vodeći Dečić je odmah napravio veliki korak ka eliti.

U derbiju 23. kola, Tuzani su kod kuće savladali do ovog kola drugoplasirani Bokelj sa 2:1 i pobjegli mu devet bodova na vrhu.

Do kraja sezone je još 13 kola.

Dečić je poveo već u sedmom minutu. Adžović je izveo korner, lopta se odbila do ivice šesnaesterca, odakle je šutirao Rudović, njegov pokušaj prihvatio je Ljuljđuraj na sedam metara i neometan poslao loptu u gornji lijevi ugao gola Radovića.

Činilo se tada da izabranici Veska Steševića imaju otvoren put do pobjede, ali morali su dobro da se namuče da bi u nastavku stigli do nje.

Jer, u 13. minutu drugog poluvremena Kotorani su izjednačili - dubinsku loptu Stevovića napadač Poček dobro je prihvatio između dva domaća defanzivca i plasirao je u mrežu - 1:1.

Do pobjedonosnog gola, Dečić je stigao nakon još jednog prekida i karambola u šesanestercu.

Igrao se 64. minutu kada je Adžović ponovo centrirao, a nakon pravog "glavometa" gostujućih fudbalera Dedić je upisao asistenciju, a Tući pobjedonosni gol.

Samo četiri minuta kasnije bilo je jasno da će Dečić osvojiti tri boda, pošto je defanzivac gostiju Adrijan Rudović dobio drugi žuti karton.

Drugo mjesto je preuzelo Jedinstvo, mada Bjelopoljci sigurno nisu zadovoljni bodom kod kuće protiv Ibra - 0:0.

Dečić ima 47 bodova, Jedinstvo 39, dok je Bokelj ostao na 38.

Četvrtoplasirano Jezero sada ima 35 bodova, nakon trijumfa nad "fenjerašem" - Otrant-Olimpikom od 2:0. Golove za Plavljane postigli su Saša Radenović i Dražen Ajković iz penala - oba u prvom poluvremenu.

Arsenal i Lovćen igrali su bez golova u Tivtu, pa Cetinjani sada na pretposljednjem mjestu imaju pet bodova više od Otranta.

Duel Mornara i Drezge u Baru završen je 1:1. Gosti su poveli golom Šaletića u 61. minutu, domaći su izjednačili preko Kažića u 80.

Bonus video: